Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Antidepresszáns (stimuloton...

Antidepresszáns (stimuloton 50 mg-nak a fele) és frontin 3x 25 mg terhesen??????

Figyelt kérdés

26 hetes terhes vagyok. 2 hete kell szedjem a fent említett gyógyszereket erős depresszió és kényszergondolatok, extrém félelem ,,szorongás miatt! Úgy éreztem megzavarodok! Bele betegedtem a gondolatokban amiktol rettegek. 24 hetesen jött ki.. egyik naprol a másikra , hozzá teszem 24 hetes korig semmilyen gyogyszert nem szedtem! Ezeket lelkismeret furdalassal szedem. De sajnos nem lehetett sehogy sem elkerülni a szedését! : (

Kérdésem az hogy valaki szedett terhessége alatt ilyen gyógyszereket antidepit , frontint….es nem lett baja a babának??? Később sem?? Pszicihater szerint nem lesz baja de hàt na…még is bennem van….

2023. szept. 28. 20:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Annyira szarul voltam hogy elkezdtem begörcsölni is korhazba kerultem a görcsök miatt 4 napra magnezium infuziot adtak 3 x es tüdö érlelöt ha esetleg beindulna korabban a szülés tehat pszihologiailag ennyire oda vagyok hogy majndem baj lett belole
2023. szept. 28. 21:44
 12/20 anonim ***** válasza:
Ja,értem. Esetleg egy másikat keresni? Másik szakvélemény,stb. Terhesség előtt nem voltak mentális gondok?
2023. szept. 28. 21:44
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen pszihihater irt fel
2023. szept. 28. 21:45
 14/20 A kérdező kommentje:
Terhesseg elott szorongások voltak de enyhék es ritkan volt .. ki tudtam zokkennni nem szedtem semmit.. dolgoztam elvoltam.
2023. szept. 28. 21:47
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy az a lombikos kismama, aki már írt erről ki kérdést pár hete?
2023. szept. 28. 22:23
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem én, nekem termeszetesen fogant a babám
2023. szept. 28. 22:32
 17/20 A kérdező kommentje:
Na tehát Valaki volt ilyen helyzetben mint én és végül nem lett baj a babával??
2023. szept. 28. 22:33
 18/20 anonim ***** válasza:
64%
Én szedtem nyugtatót az első trimeszterben. De ez egy nagyon nehéz kérdés, hogy okozott-e bármit. A lanyom sni-s, de lehet, hogy akkor is az lenne, ha nem szedek nyugtatót. Látom, hogy a helyzeted komoly és gyógyszer kell rá. Ezen a beszélgetés nem fog segíteni. Én azt gondolom, hogy szedd a gyógyszereket. Az első trimeszterben karosabbak ezek a gyógyszerek, legalább akkor nem szedted.
2023. szept. 29. 00:57
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én amúgy is depresszióra hajlamos vagyok, tini koromban sokat küzdöttem ezzel (gyerekkori verés stb...).

Aokáig éltem frontinon. Mikor belevágtunk a babatervezésbe, a dokim tanácsát követve totál elhagytam a gyógyszert.

Terhesen viszont csőstül jött a baj. 7hetesen meghalt a főnököm, nem tudtam lesz-e tovább munkám, csed/gyedem. Utána 10hetesen meghalt a mamám aki a legfontosabb volt számomra.

Iszonyú depresszióba estem. 2x nekiálltam magamat vagdosni.

Ennek ellenére nem kaptam vissza a frontint. Mert árthat a babának. Inkább befektettek volna akár a pszichiátriára, vagy csak szimplán a kórházba megfigyelésre, de nyugtatót terhesen semmiképp.

Végül pszichológus segítségével túljutottam a bajokon, gyógyszer nélkül.

Ha egy kicsit is akarod, sikerülni fog.

2023. szept. 29. 06:50
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem, hanem ő is épp emiatt aggódik, hogy valami baja lesz. Ha jól emlékszem, keveset mozog a babája, és ő is kb. annyi idős terhes, mint te.

De igaz, abból gondolhattam volna, hogy ti nem egyeztek, mert ő terhesség és a lombik előtt is szedte ezeket a problémái miatt, és többen kritizálták, hogy így hogy vághatott a lombikba.

2023. szept. 29. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!