Lehetséges, hogy ilyen későn volt ovulációm?
12.ciklusnapi ultrahangon voltam a nőgyógyászomnál, amikor a bal petefészkemben talált egy 27mm-es domináns tüszőt. Azt mondta, hogy 3 napon belül megfog repedni. Azonban se a hőm alapján sem a “tünetek” alapján (mindig érzem az ovut) ez nem történt meg csak a ciklus 25.napján.
Ezt igazolja az ovulációs fájdalom és a hőgörbém is.
Lehetséges, hogy a tüsző ilyen későn repedt meg?
Inkább az lehet, hogy az a 27 mm-es nem repedt meg (már túl nagy is volt hozzá), hanem összeesett vagy bevérzett, ciszta lett és helyette elkezdett érni egy másik, ami a 25. napon rendesen megrepedt.
(Nem kell izgulni ha ciszta lett, az ilyen típusúak maguktól felszívódnak.)
Köszönöm szépen a választ!
Én is erre gondoltam, egy ekkora tüszőnek szerintem nem kellene ennyi nap, hogy megrepedjen. Habár amennyiben ebben a ciklusban nem sikerült a baba, akkor most elfog tolódni, de legalább volt ovuláció, mert azt hittem nem is lesz.
Tapasztalatokra is kíváncsi lennék, hogy mennyire gyakori a késői ovulációból a sikeres teherbeesés:)
1-es vagyok, és én vagyok a példa a késői ovuból terhességre is.
30.napi ovulációból vagyok 30 hetes terhes :)
(Alapból 32-40 nap közötti ciklusaim voltak, de mégis ebben a magamhoz képest is extra hosszú ciklusban lettem terhes. Sokáig vártunk a babára, de nem a hosszú ciklus volt a meddőség oka, egy másik problémát megoldottak és utána elsőre sikerült.)
Gratulálok neked, boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!
Remélem nekem is szerencsés lesz ez a kivételes késői ovuláció :)
Első baba lenne, de nagyon vágyunk már rá a férjemmel :)
5.Gratulálok neked! Köszönöm, hogy írtál.
Nekem 32 naposak a ciklusaim és 4 napja késik. Ha vasárnapig nem jön meg, akkor vasárnap reggel tesztelek:)
Neked hanyadik ciklusnapon lett pozitív a teszted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!