Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetséges, hogy ilyen későn...

Lehetséges, hogy ilyen későn volt ovulációm?

Figyelt kérdés

12.ciklusnapi ultrahangon voltam a nőgyógyászomnál, amikor a bal petefészkemben talált egy 27mm-es domináns tüszőt. Azt mondta, hogy 3 napon belül megfog repedni. Azonban se a hőm alapján sem a “tünetek” alapján (mindig érzem az ovut) ez nem történt meg csak a ciklus 25.napján.

Ezt igazolja az ovulációs fájdalom és a hőgörbém is.

Lehetséges, hogy a tüsző ilyen későn repedt meg?

2023. szept. 15. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Inkább az lehet, hogy az a 27 mm-es nem repedt meg (már túl nagy is volt hozzá), hanem összeesett vagy bevérzett, ciszta lett és helyette elkezdett érni egy másik, ami a 25. napon rendesen megrepedt.

(Nem kell izgulni ha ciszta lett, az ilyen típusúak maguktól felszívódnak.)

2023. szept. 15. 12:23
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Én is erre gondoltam, egy ekkora tüszőnek szerintem nem kellene ennyi nap, hogy megrepedjen. Habár amennyiben ebben a ciklusban nem sikerült a baba, akkor most elfog tolódni, de legalább volt ovuláció, mert azt hittem nem is lesz.

Tapasztalatokra is kíváncsi lennék, hogy mennyire gyakori a késői ovulációból a sikeres teherbeesés:)

2023. szept. 15. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok, és én vagyok a példa a késői ovuból terhességre is.

30.napi ovulációból vagyok 30 hetes terhes :)

(Alapból 32-40 nap közötti ciklusaim voltak, de mégis ebben a magamhoz képest is extra hosszú ciklusban lettem terhes. Sokáig vártunk a babára, de nem a hosszú ciklus volt a meddőség oka, egy másik problémát megoldottak és utána elsőre sikerült.)

2023. szept. 15. 13:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Gratulálok neked, boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!

Remélem nekem is szerencsés lesz ez a kivételes késői ovuláció :)

Első baba lenne, de nagyon vágyunk már rá a férjemmel :)

2023. szept. 15. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
21.napi ovulációból estem teherbe. 28-30 naposak a ciklusaim.
2023. szept. 21. 22:23
 6/8 A kérdező kommentje:

5.Gratulálok neked! Köszönöm, hogy írtál.

Nekem 32 naposak a ciklusaim és 4 napja késik. Ha vasárnapig nem jön meg, akkor vasárnap reggel tesztelek:)

Neked hanyadik ciklusnapon lett pozitív a teszted?

2023. szept. 22. 08:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen :) Akkor már tesztelhetsz:) Ciklus 21.napján ovuláltam és rá 9 napra azaz ciklus 30on teszteltem azaz dpo9en és akkor lett pozitív.Nekem 9-10 naposak a luteális fázisaim.Vagyis voltak.Általában ez 14 nap.
2023. szept. 22. 11:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Teszteltem reggel és negatív lett az eredmény. Ma 6.napja késik a menstruációm🤷🏼‍♀️
2023. szept. 24. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!