A ciklusom 25 napos és a 14. napon van peteérésem rá 11 napra megjön a menstruációm. Így, hogy peteérés után csak 11 nap van lehetséges a beágyazódás?
Elvileg be tud ágyazódni 10-11 napos luteális szakasszal is, igen, nem csak 12-16 napossal.
Mennyi ideje próbálkoztok?
Az ovulációt orvosi vizsgálat is igazolta? Lh teszt csak a hormoncsúcsot mutatja, hogy próbál a tüsző megrepedni, tehát nem biztos, hogy sikerül.
Hőmérőzni szoktál? Együttesen az lh teszttel az még biztosabban mutatja az ovulációt.
Megértelek, teljességgel átérzem, én is megyek hamarosan orvoshoz, mert már 11 hónapja próbálkozunk, sajnos sikertelenül, 1 év után pedig el kell kezdeni a kivizsgálásokat. A legnehezebb minden hónapban reménykedni, aztán csalódni...
Hőmérőzés röviden összefoglalva: az ovulációt utólag igazolja, felmegy a hő, miután megtörtént az ovuláció. Tehát nem jóslás, nem előre mondja meg, mikor van az ovuláció.
Reggel kell hőt mérni, digitális hőmérővel (2 tizedesig mérjen, az nagyon fontos), szájban, minimum 3-5 óra alvás után, 2-5 percig mérve, ugyanabban az időpontban szükséges mérni, még ágyban fekve.
Igen tudom, túl sok szabály, macerának tűnik, nekem sem a kedvencem, de pár hónapja csinálom, így megismerve kicsit jobban a testem, a ciklusom.
Érdemes az éjjeli szekrényre készíteni a hőmérőt, felébredsz/szól az ébresztő, szájba beteszed a hőmérőt, vársz pár percet. Elvileg várni kell 2-5 percet, nem elég a sípolásig, kicsit tovább tartsd bent a szádban. Utána felírod a számot, mondjuk egy alkalmazásba, pl. Fertility Friend.
Az első nap, amikor kezded a mérést, a menstruációd napja, az lesz az alaphőd. A ciklus alatt ingadozik a hő, hullámzik, mindenkinek kicsit más, nem vagyunk egyformák :) De az átlagnak ovuláció napján leesik a hő pár tizedet, majd másnap megemelkedik.
Pl. nekem alaphő ebben a hónapban 36,2 volt, utána ovulációig mozgott egy 36,3-36,5 tartományban. Ovuláció feltételezett napján leesett a hő, majd másnap megemelkedett, és onnantól napokon magas is maradt.
Kitartást neked, kívánok mielőbbi babavárást!
2 hasznos cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!