Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Uterus septus? Ami eddig soha...

Uterus septus? Ami eddig soha nem látszódott?

Figyelt kérdés
Minden évben járok ultrahangra és rákszűrésre, eddig csak azt mondták hogy hátrahajló méhem van, ma viszont azt mondta a szonográfus hogy 7 cm uterus septus, azaz méhsövény. Szerintetek műtét nélkül lehetséges terhesség? A doki azt mondta nyugalom, nem feltétlen okoz bajt, azonban mindenhol azt olvasom hogy a sima septus esetében teljes sövény van így ha sikerül is teherbe esni, korai vetélést okoz. Kérjek másodvéleményt?
2023. aug. 21. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

Méhfejlődési rendellenességeket korrekten csak 3D hüvelyi UH-val lehet diagnosztizálni, 2D-vel nem. Szonográfus egyébként se tudom mennyire megbízható ilyen téren, azért ők első sorban nem nőgyógyászati UH-kat csinálnak, hanem terhességi, magzati UH-kat.

Kérj másodvéleményt, de olyan helyre menj, ahol van hüvelyi 3D.

2023. aug. 21. 19:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Májusban voltam hüvelyi ultrahangon más miatt, ott nem mondták hogy probléma lenne. Köszönöm a válaszod!
2023. aug. 21. 19:21
 3/6 A kérdező kommentje:
És most látom hogy a hüvelyi uh-n előre hajló méhet írtak, a szonografus viszont mindkétszer hátrahajlót
2023. aug. 21. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, 30 ezer forint.

Államiban szerintem elég ritka a hüvelyi 3D.

2023. aug. 21. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a 12. heti genetikain vették észre (most 16 hetes vagyok), pedig előtte milliószor voltam ultrahangon. A leírásban uterus arcuatus volt, a diagnózisban supseptus, végül sikerült tisztázni, hogy nem nyúlik be a méhsövény, így arcuatus. Elvileg ezzel nincs gond, a genetikus szerint, az interneten sokmindent írnak.

Ha jól tudom, a nagyobb sövényeket érdemes megműteni, de ahogy előttem írták, kérj mindenképp másodvéleményt!

2023. aug. 21. 20:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Kértem másodvélemenyt, ahol alaposan megvizsgáltak, nem láttak septumot, viszont polipot igen, amit hysteroscopia-s eljárással ki is műtenek.
2023. okt. 10. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!