Mennyire normális, hogy ennyire ugrál a ciklusom?
Sziasztok!
27-35 nap között folyamatosan ugrál a ciklusom.
Írom minden hónapban, hogy hanyadik ciklusnapon lett pozitív az lh teszt, illetve hanyadik napon volt a vélhető ovuláció + 14 nap (az mindig pontosan 14 nap). Ez eddig oké is lenne, csakhogy állandóan szenvedek az ovulációs tesztekkel. Mindig elkezd erősödni, majd 3-5 napra szinte majdnem egy csíkos olyan halvány a második csík, aztán másnap meg hirtelen pozitív lesz, ahol erősebb a tesztcsík, mint a kontroll. David tesztet használok, ez teljesen bevállt eddig.
A kérdés lényege az lenne, hogy esetleg ezt az állandó ugrálást le lehet valahogyan rövidíteni? Az is jó lenne,ha 29-30 napos lenne, de akkor mindig. Tudom, hogy nem vagyunk gépek. Engem mégis zavar, hogy egyik hónapban majd egy héttel később van ovum, míg a másikban a nagykönyv szerinti.
A sikeres hónapban a 20.napon volt pozitív az lh teszt, és 21. napon volt az ovulációm. Sajnos ő nem maradt velünk 😔
Most vetélés után a 7.hétre jött meg, de nagyon remélem csak az első ciklus volt ilyen hosszú. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a következő ovuláció hanyadik napon várható, és hogy alakul a ciklus innentől. Nyilván persze remélem már nem jön meg, mert az első hónap sikeres lesz, de ez úgyis eldől idővel.
Tudom rövidíteni valahogyan innentől? Vagy "ne szóljak bele"?
Szerintem ez még a normális kategória. Ha pont 14 napos a luteálisod akkor ovuláció tuti van, esetleg egy hormon labor nem árt, hogy a minősége is rendben van-e (progeszteron szint ok-e)
Nekem 32-45 nap közötti ciklusaim voltak, 3 éven keresztül szenvedtem, hogy rövidebbek legyenek, kipróbáltam minden csodaszert, edzettem, diétáztam, amiktől csak romlott a helyzet. Hiába volt jó a hormonlaborom, hiába volt jó a cukorterhelésem én mégis hittem hogy tudok ezzel valamit kezdeni, és ettől nem jön a baba.
Aztán egy ettől (valószínűleg) tök független másik problémám kezelve lett és utána rögtön spontán terhes lettem 33. ciklusnapon történt ovulációból.
Nem a ciklus hossza számít, hanem a jó minőségű peteérés és a jó minőségű méhnyálkahártya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!