Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet-e a párom terhes rögtön...

Lehet-e a párom terhes rögtön szülés után 2 hónappal?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nincs 2 hónapja, hogy megszületett a kisfiúnk és az utóbbi együttlét során sajnos kiszakadt az óvszer.

Párom még egyszer sem menstruált szülés óta és mellesleg rettentő sokat szoptat. Ő a 2. gyerekünk és szeretnénk itt meg is állni.

Van rá esély, hogy ezt " megúsztuk "?

2023. júl. 6. 00:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

9-es nekem is 10 honapos volt a fiam amikor eloszor megjott,de a 6 hetes kontrollon inkabb irattam fel fogamzasgatlot,plusz ovszert is hasznaltunk nemhogy veletlenul besikerul a bébi

Barátnőm is azt hitte,hogy nem lehet terhes mert szoptat,menstruacioja sem volt.

Mire megallapitottak a terhesseget nala azt hiszem mar majdnem 12 hetes terhes volt.

Egy ev van a gyerekei kozott..szoval nem lehetetlen teherbe esni mensi nelkul,szoptatas alatt

2023. júl. 6. 06:32
 12/23 anonim ***** válasza:
55%

10: ezért írtam, hogy megeshet, de persze ilyen kérdésre pont olyanok reagálnak, akikkel ez megesett.. De azért ÁLTALÁBAN ez a ritkább eset.

Csináljanak tesztet 2 hét múlva, de az én tapasztalataim és véleményem szerint ebből még nem lett baba. Azért legközelebb jobban vigyázzatok, ha nem szeretnétek harmadik gyereket 😀

2023. júl. 6. 06:33
 13/23 anonim ***** válasza:
28%
Mennyire kell durvának lenni, hogy kiszakadjon? És az mennyire jó így szülés után?
2023. júl. 6. 06:36
 14/23 anonim ***** válasza:
96%
13 egyszer meg evekkel ezelott nekunk is kiszakadt,es nem toltuk durvan...az egyik neves marka volt,es nem gondoltuk volna,hogy megtortenik.konkretan harom fele szakadt az ovszer.
2023. júl. 6. 06:41
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerősi körömben is van olyan, aki úgy lett terhes a szülés után 2 hónappal, hogy menstruálni nem is volt alkalma, pont elkapták az első peteérést.

Érthetetlenül gyakori tévhit, hogy a szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. Nyilván az a gyakori jelenség okozza, hogy sokaknak valóban hónapokig nem indul újra a ciklusa. Gyakorlatilag beindulhat bármikor a szoptatás mellett is. Van, akinek már szülés után 1-2 hónappal, van, akinek közel egy évvel.

Ugyanannak a személynek 2 szülés után sem biztos, hogy egyforma. Nekem az első gyerek után fél év múlva indult be, a második után már a 3. hónapban menstruáltam (mindkét kicsit fél évig kizárólag szoptattam, aztán hozzátáplálás mellett még egyéves korukig). Volt is egy kis kétséges "baleset" (nem tudtuk teljesen biztosan, hogy volt-e vagy sem, de mindegy is, nem ragozom :D) szülés után 2 hónap körül, úgy betojtam, nem győztem tesztelni. Szerencsére nem volt semmi.

Szóval ha nagy pechetek van, lehet. Tényleg pech kell hozzá, de előfordulhat. Teszteljetek, az együttléttől számítva először 2 hét múlva, aztán pár nap múlva megint, aztán pár nap múlva megint. Ha mindhárom negatív, akkor tutira megnyugodhattok.

2023. júl. 6. 06:54
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Senki se tudja megmondani, nyilván van rá esély, de lehet még nincs is peteérése. Ami szülés után változó, kinek mikor indul újra. Kizárólagos, igény szerinti szoptatás mellett megjött 3 hónap után, ismét rendszeresen (ugyan úgy tudtam szoptatni is, semmi se változott). Szóval 2,5 hónapos baba mellett simán lehettem volna terhes újra, ha nem védekezünk és egyből sikerül. Másnak meg fél-egy év mire újraindul anciklusa🤷🏼‍♀️.
2023. júl. 6. 07:03
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én január végén szültem a fiamat, és április elején jött meg az első menzeszem, ami azt jelenti, hogy március közepén megelőzte egy peteérés. Tehát kb. 8 hetes volt a fiam, amikor már volt peteérésem.

Szóval simán lehetnék nagyjából 17 hetes terhes az 5,5 hónapos fiam mellett.

2023. júl. 6. 08:07
 18/23 anonim ***** válasza:
70%
Elvileg lehet terhes, gyakorlatban ennek kisebb a valószínűsége. Azért egy tesztet 2-3 hét múlva ellőnék. A 6 hetes kontrollon mondott esetleg valamit az orvos? Mert ha néz UH-ot, ott látszik, ha a méh még nagyon "nem akar dolgozni". Nekem meg is jegyezte az orvos. Ha nincs 2 hónapos a fiatok és kicsi volt a méh, akkor nyugodtabbak lehettek, de egy teszt nem akkora összeg.
2023. júl. 6. 12:48
 19/23 anonim ***** válasza:
30%
És miért nem vesz be esemény utáni tablettát?...
2023. júl. 6. 16:25
 20/23 anonim ***** válasza:
51%

19..

Mivel az egy hormonsokk?

Szoptatàs alatt tilos?

Plusz eleg kevês az esêly..

Ès talàn annyira nem is baj nekik, ha kicsi lesz a korkülönbsèg

2023. júl. 6. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!