Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nátha végi peteérés. Belevágnál?

Nátha végi peteérés. Belevágnál?

Figyelt kérdés

8 napja lettem náthás. Napi párszor fújom az orrom. A még nem ovis kislányomnál is ez a helyzet, de ő neki volt 1 napos láza pár nappal a nátha előtt, 2 hete és náthásabb nálam. A férjemnek nincs tünete.

Szeretnénk kistesót és pont most lesz peteérésem. A lányom 4 hónap múlva oviba megy, így akkor a nátha lesz a mindennapos nálunk szerintem és addig nem biztos, hogy teherbe tudok esni. Ősszel egyszer már sikerült majdnem fél év próbálkozás után, de peteérés után 2 nappal náthás lettem. Ekkor sajnos beteg lett a baba és nem maradt meg a terhesség.

Te belevágnál ebben a hónapban újra? Utána már csak 2 hónap esélyünk van az oviig, amikor úgyis mindig betegek leszünk.

2023. máj. 12. 22:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
97%

Nettó baromság, hogy amiatt lett beteg.

En azt a dokit messziről elkerülném.

Nekem a fiam abban a hónapban fogant, mikor 40fokos lázzal feküdtem itthon 1 hetet. Még hírtam is miatta, mert csak napjaim voltak vissza a mensiig, és nem akartam lázasan, erőtlenül menstruálni. Nem is jött meg 😅 terhes lettem.

4 éves a fiam, kiscsoportos. Olyan immunrendszere lett, hogy az ovikezdés sem döntötte le.

Lányommal mikor terhes lettem, ott meg kb 5 hetesen a covidot kaptam el. Ő is jó immunrendszernek örvend. Eddig.

Volt egy 3.terhességem, azt meg meg kellett szakítani, mert beteg volt. Ott én nem voltam beteg.

2023. máj. 13. 08:33
 12/18 A kérdező kommentje:

Aztaa. Köszönöm!🥰

Örülök a gyerekeitek egészségének.😊

Utolsó: Sajnálom a terhességmegszakítást.😔

2023. máj. 13. 08:42
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosod egy idióta. Nátha miatt velőcső záródási rendellenesség... Hol szerezte a diplomáját?

Babaváró vitaminból melyiket szedted? Mivel a lakosság kb fele nem tud érdemben mit kezdeni a folsavval, javaslom a folát forma előnyben részesítését. És szedj kolint is már a tervezés időszakában, ha csak nem eszel minden nap több tojást. Az is fontos!

A nátha miatt ne aggódj, nyugodtan vágjatok bele.

Én pl nem voltam náthás mikor terhes lettem, mégis elvetéltem. A következő ciklusban meg az voltam, és teljesen egészséges kislányom született, problémamentes terhességből.

2023. máj. 13. 08:54
 14/18 anonim ***** válasza:
96%

Covidos voltam az első trimeszterben, de nem csak egy kis náthácska szintjén, azt hittem elpusztulok...

Egészséges, csodaszép Kisfiam született. 18 hónapos, rengeteg nyavaját hoznak haza a bátyjai (3 van), és eddig kétszer volt lázas egy-egy napig.

Válts orvost!!!

2023. máj. 13. 09:37
 15/18 anonim ***** válasza:
🤦‍♀️
2023. máj. 13. 10:49
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik dokit, baromságot beszél!
2023. máj. 13. 10:53
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Magas láz okozhat vetélést az első hetekben, de egy sima nátha biztosan nem. Bármilyen durván hangzik, a terhességek 25-30%-a, tehát minden 3-4.terhesseg megszakad az első hetekben, természetes szelekció. A velocsoeltarodast pedig nem nátha vagy egyéb fertőző betegség okozza.

Ahogy javasolták, a sima folsavat a lakosság egy része nem tudja felszivni, folátot szedj. A gyógyszertárban segítenek ebben.

Főnöknőm (sokáig nem maradt terhes) kisfia úgy fogant, hogy az igazgató hazakuldte mert láza volt, azzal az intelemmel, hogy "legjobb lesz idegen testen kiizzadni a lázat", szotfogadott, szeretkeztek egyet a férjével, és akkor fogant a kisfiuk (ne kérdezzétek, lázasan hogy volt ereje/kedve szeretkezni, nem tudom, de sokszor mesélte ezt a sztorit).

2023. máj. 13. 10:59
 18/18 anonim ***** válasza:

Ilyenkor gondolj arra, hány drogos, alkesz, láncdohányos lett anya....és ezek mind mind rosszabbak, mint egy megfázás...

A terhességnél a láz az, ami bizony bajt okozhat.

Ne a negatív tényezőkön kattogj. Légy pozitív :)

2023. máj. 14. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!