Érdemes elmenni a részletes hormon vizsgálatra és sperma vizsgálatra, ha már 3 hónapja nem jön a baba?
Sziasztok.
Tudom, hogy 30 év alatt úgy írják, hogy 1 év sikeres próbálkozás után szokott jönni a baba. Az emberek 80%-nak meg fél év alatt.
Én még is azt érzem, hogy mi megteszünk mindent és minden rendben van velem látszólag.
Vérvételem tökéletes, tsh-m is.
A ciklusom 28 napos, rendszeres. A peteérésem mindig 14. napon van(ovu teszt) a termékeny napokban ovu előtt aznap és után is együtt vagyunk. Alapjáraton meg 2 naponta. Bár ovu teszt ellenére is tudom, hogy akkor van ovum, mert sűrű a nyákom, petefészkem fáj.
Azt gondolom, hogy az együtt léteken felesleges változtatni. Jövőhónapban megpróbálok hőmérőzni is.
Most azon gondolkodom, hogy elmenjek -e fizetős úton hormon vizsgálatra, ami a 3-5 és 21 ciklus napi hormonokat vizsgálja vagy próbáljam a nőgyógyászt kérni erre vagy nőgyógyász erre nem ír ki csak 1 év max fél év próbálkozás után?
Illetve azt gondoljuk jó lenne egy sperma vizsgálat is.
Igazából úgy érezzük jó lenne tudni, hogy minden rendben van -e teljes körűen, mert ha kiderül valami, akkor ha változtatnák rajta most lehet végre jönne... most 1 évet megvárni számomra nagyon hosszú.
Volt aki hamarabb elment ?..
"Ami totál elkerülhető lenne két nyomorult vérvétellel. Legalábbis a legtöbb esetben olyna háttérprobléma van ami a vérvételekből kiderül."
Mégis milyen eredményt várunk egy hormonsortól rendszeres ciklus esetén?
A pajzsmirigyét megnézette. A többiben pedig nyilván nem lesz eltérés, ha szabályos ciklkusa van 14 napos luteális szakkal.
Akkor már egy OGTT+inzulinnal többre megy, de 3 hónap után az is felesleges, ha nincs valami rizikófaktor (mondjuk nem 100 kg...).
Sőt, a pasi spermavizsgálatával is töbre megy.
Egy sima hormonsor olyan baromi divatos, pedig baromi drága és rendszeres ciklus esetén kb. semmi nem fog belőle kiderülni.
Nem csak hormonsor volt odaírva...vérvétel! Ir, pajzsmirigy, meg a ciklus 3.napi és 21.napi. Ezek alapok kezdésnek. És, ha itt eltérés van tudják kezelni. És pár hónap kell csak, talán annyi se a sikerhez.
Mellesleg az IR és cukorbetegség nem csak 100kg felett állhat fent... sógornőm pl 40 kg vasággyal együtt és IR gondja van..terhesen meg cukros is lett... pont ez a baj, hogy sokan azt hiszij, ha sportosak vagy vékonyak már nem lehet bajuk....de igen is lehet.
Továbbra is állítom, hogy rendszeres ciklus esetén a 3. és 21. napi teljes hormonsor egy baromság. Rendszeres ciklus mellett nem szokott benne eltérés lenni. Pajzsmirigyét megnézette, le is írta.
Ha akar, igyon egy adag cukros lötyit, hátha IR-e van, de a teljes hormonsornak továbbra is nulla értelme.
Szerintem dokifüggő, de a rendesebb is inkább hazugságra ad, mert 3 hónappal még kiröhög és csak hormonpanelre tud adni max. A többivel meddőségibe küld, vagy intézheted magánban.
Nekem is úgy sikerült marha nehezen kisírnom egy hormonpanelt, hogy én 40+ vagyok.
Osztozom azzal a gondolattal, hogy egyik doki sem állt feletted, mikor eldöntöttétek a pártokkal hogy "belecsaptok a lecsóba" :D
Ha megnyugtatna, hogy ki vagy vizsgálva, nyugodtan mondd a dokinak, hogy 1+ éve rajta vagytok a babaprojekten, mire megkapod az időpontokat és meglesznek a vizsgálatok, kiértékelések, sajnos úgyis telik még bőven az idő. :(
Mi mostmár bő fél éve rajta vagyunk a dolgon, mindenki körülöttem kb attól terhes lett hogy "ránéezett a párja ", úgyhogy mi elkezdtük a kivizsgálásokat, szépen lassan haladgatunk és várjuk a csodánkat 🙏 :) (27 évesek vagyunk mindketten)
Minden jót kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!