Érdemes elmenni a részletes hormon vizsgálatra és sperma vizsgálatra, ha már 3 hónapja nem jön a baba?
Sziasztok.
Tudom, hogy 30 év alatt úgy írják, hogy 1 év sikeres próbálkozás után szokott jönni a baba. Az emberek 80%-nak meg fél év alatt.
Én még is azt érzem, hogy mi megteszünk mindent és minden rendben van velem látszólag.
Vérvételem tökéletes, tsh-m is.
A ciklusom 28 napos, rendszeres. A peteérésem mindig 14. napon van(ovu teszt) a termékeny napokban ovu előtt aznap és után is együtt vagyunk. Alapjáraton meg 2 naponta. Bár ovu teszt ellenére is tudom, hogy akkor van ovum, mert sűrű a nyákom, petefészkem fáj.
Azt gondolom, hogy az együtt léteken felesleges változtatni. Jövőhónapban megpróbálok hőmérőzni is.
Most azon gondolkodom, hogy elmenjek -e fizetős úton hormon vizsgálatra, ami a 3-5 és 21 ciklus napi hormonokat vizsgálja vagy próbáljam a nőgyógyászt kérni erre vagy nőgyógyász erre nem ír ki csak 1 év max fél év próbálkozás után?
Illetve azt gondoljuk jó lenne egy sperma vizsgálat is.
Igazából úgy érezzük jó lenne tudni, hogy minden rendben van -e teljes körűen, mert ha kiderül valami, akkor ha változtatnák rajta most lehet végre jönne... most 1 évet megvárni számomra nagyon hosszú.
Volt aki hamarabb elment ?..
Ultrahangon voltam már, nincsenek cisztáim vagy ilyesmi.
4 hónapja szedek várandós vitamint.
Szerintem felesleges, de ha te ettől megnyugszol, (nem fogsz) menj.
3 hónap, az 3 db peteérés. Ha el is találjátok a megfelelő időt, akkor is csak 25% a sikeres megtermékenyülés esélye.
3 hónap semmi, az a ritka, ha valakinek összejön ilyen gyorsan. Sőt, szerintem inkább annak jön össze ilyenkor, aki úgy áll hozzá, hogy "vágjunk bele, úgyis kell egy kis idő, mire sikerül!" :)
Ilyenkor még ovutesztelni sem kellene, inkább csak 2-3 naponta együtt lenni és élvezni, ne feszülj rá, ez tényleg nem az a helyzet, ami aggodalomra ad okot!
(Én egyébként ilyen rendszeres ciklussal, biztosnak tűnő ovuval kb. fél év után is max. egy UH-ra mennék el ciklus közepe táján, hogy tényleg van-e ovu, meg egy spermavizsgálat nem árthat akkor talán, mert ott egyből kiderül a baj, ha van esetleg vmi, és lehet elég csak némi vitamin a javuláshoz.)
Sok sikert és nyugi!
Mindkét gyerekem a 4. hónapban fogant meg úgy hogy teljesen egészséges voltam, nem volt semmi negatívan befolyásoló tényező.
Kicsit lazulj mert bele fogsz bolondulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!