Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ikerterhesség? Tényleg nagyobb...

Ikerterhesség? Tényleg nagyobb %-ban a fiú leszármazottnak van esélye?

Figyelt kérdés

Anyukámnak volt egy ikertestvére (sajnos 1 évesen meghalt)! Amikor anyu a bátyámmal terhes volt, akkor volt Czeizel Endrénél, aki azt mondta,hogy a fiú leszármazottnak van nagyobb esélye ikergyermekekre. Neki még nincs, mi viszont most tervezzük a babát a férjemmel és foglalkoztat a kérdés.

Nem kételkedem a doktor úr tudásában, csak érdekel, hogy van-e esetleg valaki, akinél tényleg bejött ez? Tehát,hogy az édesanyja iker volt és fiú gyermeknek lettek ikrei?

2010. okt. 9. 09:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a nagynénémnek született egy kisfia, majd utánna ikrei (kétpetéjűek: egy fiú/egy lány). Most pedig az elsőszülött fiának születtek ikrei (egypetéjű két fiú).

Én úgy tudom a kétpetéjű ikerség anyai ágon öröklődik, hiszen ott két petesejt érik meg egyszerre. Az egypetéjűség pedig a véletlen műve, hiszen ott csak kettéosztódik a megtermékenyített petesejt.

2010. okt. 9. 10:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak anyai ágon öröklődhet, mint ahogy előttem is írták. Ettől függetlenül még lehetnek ikreitek, az esély mindenkinél ott van, csak nem ugyanannyi %-ban.

Nekem ikreim vannak (22évesen szültem), de előtte senkinek nem volt a családban. Ja, kétpetéjűek.

2010. okt. 9. 11:19
 3/3 anonim ***** válasza:
Nagyimnak volt ikertestvére,aki sajnos fiatalon meghalt.A nagyim anyum édesanyja ...nekem van még egy tesóm,de nem vagyunk mégsem ikrek,de viszont anyum fiu testvérének már nem tudom hány ikerbabája lehetett volna,csak végül sosem jött ugy össze.Az élettársa sosem akarta megtartani....sajnos...de ma már nincsenek együtt.Szóval a lényeg,hogy a fiuknak nagyobb esély van rá...sokkal nagyobb.
2010. okt. 12. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!