Tudnátok nekem segíteni, hogy az ovulációs teszt mikor pozitív?
Erre a tesztre is az volt a válasz, hogy negatív.. ezért is nem értem
Az ovulációs teszt a LH hormont mutatja ki a vizeletből. A hcg-vel ellentétben (amit a terhességi teszttel nézünk), LH hormon mindig van a szervezetünkben, viszont ovuláció előtt ugrás szerűen megemelkedik a szintje, ovuláció után pedig lecsökken. Ahhoz, hogy megállapítsd mikor lesz ovulációd az LH csúcsot kell megkeresed, azaz azt, hogy mikor a legmagasabb az LH szintje a szervezetedben. Nyilván akkor a legmagasabb, amikor a legerősebb a teszt, azaz a teszt csík erősebb (vagy legalább ugyanolyan erős), mint a kontroll csík.
Az LH csúcs után 36 órával történik az ovuláció, magyarul 1-1,5 nappal a pozitív LH teszt után. A spermiumok 4 napig életképesek a testben ezért már a pozitív LH teszt napján is érdemes együtt lenni és az azt követő egy-két napban.
Az utóbbi 1 ev legrövidebb ciklusából vonj ki 17 napot, akkor kezdjed a tesztelést és addig ne hagyd abba ameddig a csúcs után el nem kezd halványodni a tesztcsík.
Remélem így érthető volt, tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!