Milyen hatása van?

Figyelt kérdés

Olvasom sok kérdésnél ill. komment szekciókban a “PROGESZTERONT” hogy kell pluszban szedni.

Tudom Google a barátom, de személyes tapasztaltokat olvasnék, kinek miért írták fel- segített e a teherbeesésben - stb.

2023. márc. 17. 09:58
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

En nekem azert irtak fel mert volt egy missed abom...akkor irta fel a doki amikor a 8.heten elmentem hozza,hogy pozitivat teszteltem.

Az elso trimeszterben kellett szednem.

2023. márc. 17. 10:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A progreszteron nem csodaszer. Csak itt magyarországon osztogatják, mint a cukorkár kb. Az esrtek 70-80%ában feleslegesen.

Ha valoban progreszteron hiány van, csak akkor segít. Ez pedig az esetrk többségeben nem áll fenn.

2023. márc. 17. 10:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Mo.-n divat adni, hogy ne karogjanak a nok utana , hogy elmentem a dokihoz es nem irt fel semmit.

Pedig 90 %- ban NEM a progeszteron hiany okoz pl. verzest.

Vervetellel igazolt progeszteron hiany ritka mint a feher hollo.

2023. márc. 17. 12:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha nem indul meg a progeszteron termelés az a terhesség korai szakaszában vetélést okoz, ezért szokták adni ha vérzés lép fel. Ártani nem árt, segíteni viszont tényleg csak akkor segít ha tényleg ez okozza vérzést.

Nekem 1 hetes eltéréssel készített 2 pozitív teszt után a doki a hüvelyi UH-val mért méret alapján kb. 4,5 hetes terhességet állapított meg, és már látszott, hogy valami nem stimmel, mert az utolsó vérzés alapján 7-8 hetesnek kellett volna már lennie, szívhanggal. Vérvétel igazolta a terhességet, hazaküldött pihenni, hátha csak egy késői peteérés volt (ez pont az első nagy covid lezárások idején volt, sokat idegeskedtem, őrület volt a cégünknél). 2 nap múlva vérezni kezdtem, visszamentem, a méretben nem volt változás. A doki akkor adott progit, de ő mindig mindent normálisan megmagyaráz, és őszintén megmondta, hogy ha nem progi hiánytól van, akkor sajnos nem fog segíteni, el fogok vetélni, így is történt 2 nap múlva.

2023. márc. 17. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!