Miért nem pozitív soha sem az ovulációs tesztem?
Már jó párat csináltam (kb. 6-ot) de egyik sem volt pozitív. Egy alkalommal volt halvány pozitív.
Nyilván próbáltam különböző időpontokban, különböző napokon a számított ovuláció körüli napokon, de sosem pozitív...
Egy éve próbálkozunk. Érdemes orvoshoz fordulni?
Napokon keresztül csináltad egy ciklusban vagy egy év alatt kb 6 darabot?
Ovulációs tesztnél nincs olyan hogy halvány pozitív.
Az LH-teszt nem lehet "halvány pozitív", hiszen akkor pozitív, ha legalább olyan erős a kontrollcsík, mint a tesztcsík. Ha 6 db-ot használtál összesen (akár egy ciklusban), jó eséllyel nem abban a 6 napban volt nálad az LH-csúcs. Érdemes a cikluson belül hosszabb időn át követni, lehet, hogy hamarabb/később van a peteérésed, mint hitted.
Alternatívaként, az is lehet, hogy túl alacsony érzékenységű tesztet használsz, talán érzékenyebbet kellene kipróbálni, az esetleg jelezné az ovut.
Illetve az is lehet, hogy egyáltalán nincs peteérésed, ezt az orvos tudja biztosan megállapítani UH-val (cikluskövetéssel)
Ovulációs tesztnél nincs halvány pozitív. Akkor pozitív ha ugyan olyan erős a tesztcsík mint a kontrollcsík.
Nézd meg milyen erősségű a teszted. Ha 20, vagy 25-ös próbálj ki egy 10-es tesztet, lehet neked érzékenyebbre van szükséged. Ne váltogasd a márkát, egy ciklus alatt mindig ugyan azzal a fajtájú teszttel tesztelj. A következő mensid után 2 napra rá kezd el, minden délután ugyan abban az időben. Előtte figyelj oda, hogy ne igyál túl sok folyadékot, es próbáld legalább egy két órán keresztül visszatartani, minél koncentráltabb legyen a vizeleted.
Addig tesztelj minden egyes nap, amíg nem jelenik meg az első pozitív teszt, és a rá az elkövetkező első negatív.
Az is lehet hogy 14-15 tesztet is el kell lőnöd, főleg ha rendszertelen a ciklusod úgy mint nekem.
Ha időben elkezded csinálni, már kb a 7dik ciklusnapodon, és kitartóan csinálod minden nap, tuti hogy lesz pozitív teszt.
Na ha ezután se jön össze, akkor bizony orvos!
Még egy tipp, én egy füzetbe egymás alá ragasztgatom dátumot elé írom, így látom melyik nap milyen volt, tehát nem érdemes kidobni, jó viszonyítási alapnak, főleg ha kezdő vagy benne. Amúgy szépen lassan megismered majd így, hogy kb mikor van ovud, és később valóban elég lesz 6-8 db teszt.
Dh
Nekem sem volt + lh tesztem, túl erőset használtam, nekem a 15 ös, a facelle és a clearblue digitális mutatja.
Dokihoz mentem uh követésnél látta, hogy van ovum
Igen, az még jobb ha digitalisat használsz, ott nem kell találgatni hogy most pozitív hagy nem. Kicsit drágább, de egyértelműen mutatja. :)
Dh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!