Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gyomoreges lehet a baba jele?

Gyomoreges lehet a baba jele?

Figyelt kérdés
3 hónapja probalkozunk, de mostanaban hasfajdalmam van, ami gyanitom gyomoreges lehet. Soha nem volt ilyen problemam, ezert nagyon fura, hogy napi szinten idoszakonkent, hosszabb-rovidebb ideig erzem. Ez lehet a terhesseg jele? Jovo hetre varom, ugyhogy ugyis kiderül, ha megsem, csak tapasztalatokra vagyok kíváncsi:)
2023. márc. 5. 10:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
46%

7-es vagyok.

Miért lenne terhes tünet a reflux? A reflux egy gasztroenterológiai kórkép, semmi köze a terhességhez. Hormonok se okoznak gyomorégést. Nekem a 2.trimesztertől volt savas refluxom, de azért, mert a baba nyomta a gyomromat és a rekeszt felfelé.

Félelmetes, hogy miket beszéltek be magatoknak néha. Egészségügyi szakasszisztens vagyok, dolgoztam nőgyógyász mellett is. Ilyet még sose hallottam. Szerintem keress fel egy gasztroenterológust. Hiába egyik napról a másikra alakult ki, és akármennyire is szeretnéd hinni, 99%, hogy ez a panaszod emésztőszervi problémára utal.

Sajnálom, hogy nem tudom igazolni az állításodat.

2023. márc. 5. 15:15
 12/13 Mazipa ***** válasza:
62%

Nekem pl az osszes nem kemiai terhessegemnel a gyomoreges volt az elso jel. Az egyuttlet utan kb 3 hettel. Azert mondom igy,Mert nekem rendszertelen,hosszu ciklusaim voltak. A peteerest be tudtam loni,igy mindig utana kb harom hettel teszteltem,ha adding nem jott meg. Otszor lett pozitiv a teszt, ezek kozul harom alkalommal ereztem a gyomoregest mar a teszteles elott. A harom kozul egy sajnos mehenkivuli volt,de a masik kettobol egeszseges gyermekunk szuletett. Az elso gyereknel a terhesseg vegeig volt durva gyomoregesem. A masodiknal nem volt olyan veszes. A gyomoregessel nagyjabol egyidoben etvagytalansag is jelentkezett,es a ket egeszseges terhessegnel a hatosik het korul kezdodott a hanyinger,rosszullet.

Kerdezo, szerintem varj egy hetet a nemvart napjatol. Igy,ha terhes vagy, a teszt pozitiv lesz.

2023. márc. 7. 10:46
 13/13 anonim ***** válasza:

11. Azt ugye tudod, hogy a reflux esetében kissé kombináltabb a probléma?

Ha valakinek sok a gyomorsav az nem jelenti azt ,hogy refluxos is.

Ilyenkor jön, hogy nem mindegy,hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik...

Először tanulj, aztán lehet lenéző válaszokat írogatni.

2023. jún. 9. 05:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!