PCOS-es betegtársaim titeket mivel kezelnek ha babát szeretnétek?
Kezdetben Meforalt kaptam, de mivel 5 kilót fogytam tőle, és pé-m sem lett ezért az endokrinológus lecserélte Avandametre. Ezzel 3 hét után volt pé-m. Mivel a fogyás nem állt meg ezért most Avandiát szedek. Egyre rövidebbek a ciklusaim, jó volt az lh/fsh arány, normális tartományba került a tesztoszteron ezért a nőgyógyászom most írt fel Clostit. Ez előtt a javulás előtt nem is adott volna.
Sajnos az Avandametet és az Avandiát a múlt héten betiltotta az EU, mert a roziglitazon szívproblémákat okozhat. Hónap végén megyek endokrinológushoz kontrollra, nem tudom mit fog adni helyette. Létezik még más gyógyszer is ezek kiváltására. (Eucreas, Actos)
A gyógyszer mellett diétázom, és tornázom (bár ezt többet kellene). A diétát a pco-szindroma.hu-n lévő étkezési tanácsok szerint tartom és mivel nekem híznom kell 2 óránként, 7szer eszem naponta. 1 kilót már sikerült is!
Illetve mastodynon tablettát szedek, a nőgyógyászom rendelvénye.
Te mit szedsz?
Engem is nőgyógyász kezdett el kezelni, azóta ott is hagytam. Nekem 2x volt meg miután abbahagytam a Yadine-t. Utána Duphastont, Clostit kaptam, nem volt pé. Aztán injekciós stimu volt 2x a másodiknaál sírtam úgy fájtak a petefészekeim. Közölte, h nem reagálok, műtét. Ekkora már nagyon beleolvastam magam a témába és nem értettem ha a pcos mögött szénhidrát anyagcsere zavar van (a metformint felírta rá, de csak hasmenésem volt tőle, mert azt nem mondta, h fel kell építeni, soványoknak nem is jó) akkor azon hogy segít a műtét?
Elmentem inzulinterhelésre privát, majd ezzel a lelettel endokrinológushoz. (ide: mensmentis.hu, RR doktornő) nem súlyos az inzulirezisztanciám, lecserélte a gyógyszert és ő volt az első orvos, aki megnyugtatott, ha nincs más nőgyógy problémám szerinte nincs akadálya a babának.
Kerestem másik nőgyógyászt, olyat aki respektálja az endodokit. Ez is nagyon jó döntés volt, mert szuper doki. Időközben voltam átjárhatóságin is, szerencsére minden ok.
Nézd, én azt tudom neked tanácsolni, hogy alaposan nézd át a pco-szindroma.hu-t, nagyon jó oldal. Látni fogod, hogy a pcos nem nőgyógyászati betegség! A ciszták csak következményei az inzulinrezisztanciának és addig felesleges stimuzni, míg nem vagy rendben ezen a vonalon. Ha vidéki vagy, találsz önsegítő köröket, orvosajánlót is!
Menj endokrinológushoz, válassz olyat akinek ez a szakterülete, de semmiképp ne engedd magad műteni, míg nem tudod van-e IR-ed!
Súlyod, bőröd, hajhullás, ciklus? Ezekkel hogy állsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!