Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 2,369 uIU/ml TSH-val lehetsége...

2,369 uIU/ml TSH-val lehetséges a teherbe esés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most kaptam meg a vérvételem eredményét:

TSH 2,369 uIU/ml (ref. tartomány: 0,380 -5,330)FT3 5,37 pmol/l (ref tartomány:3,80 - 6,00)FT4 10,74 pmol/ (ref. tartomány: 7,86 - 14,41)Anti-tpo: 0,7 IU/ml (ref. tartomány: < 9,0)

Gyereket akarunk, viszont azt olvastam több helyen is, hogy ebben az esetben TSH-nak 1-2 között kell lennie.Szóval hiába van ref. tartományban a TSH értékem, mindenképp szednem kell majd hormonokat, hogy a TSH értékét levigyék 1-2 közé?

Voltam már terhes egyébként, akkor a terhesség 10. hétben mért TSH érték 2,537 uIU/ml volt. (ez a terhesség kromoszóma rendellenesség miatt megszakításra került)Korábban nem nézettem soha, így nincs viszonyítási alapom.

Jövőhét keddre kaptam időpontot orvoshoz, kíváncsi vagyok mit mond.

Azt szeretném kérdezni addig, hogy volt-e vkinek hasonló értéke gyerekvállalás előtt, és ha igen, arra szedett-e gyógyszert?

2023. márc. 3. 11:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
En nekem 2,36 volt mikor teherbe estem, szoval szerintem lehetseges. (3 honap probalkozas)
2023. márc. 3. 11:25
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt szokták mondani terhességhez jó, ha 2 körül van, de 2,5 alatt szerintem nem nagyon foglalkoznak vele. Magasabb értékekkel is teherbe szoktak esni, csak legfeljebb nem olyan gyorsan. Nekem amúgy 2,56 volt, a meddőségiben az orvos le se sz@rta. Most mondjuk küldött vérvételre és ahhoz azért hozzácsapta azt is, hogy nézzenek TSH-t is.
2023. márc. 3. 11:28
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem a TSH érték az egyedüli amit nézni kell. Az fT3 és fT4nek a ref.tartomány felső harmadában kell lennie. Ezen kívül az én endokrinológusomnak van egy kb 15 kérdéses listája, amik a pm rendellenes működésére utalnak, és ha abból x fennáll, akkor akkor is ír gyógyszert vagy emeli az adagot, ha 1,5 a TSH.

Ezt egy jó endokrinológus tudja, egy kevésbé jó, meg annyit mond, hogy minden ref.tartományon belül van, nincs itt semmi látnivaló.

Én 2,15-tel nem estem teherbe. De volt mellette rengeteg pm tünetem amik a gyógyszer szedésével elmúltak. (És a TSH-m 0,5 lett)

2023. márc. 3. 11:36
 4/13 anonim ***** válasza:

Jah és a meddőségiben nekem is leszarták. Ha ennek én nem megyek utána magánúton, akkor egyáltalán nem biztos, hogy sikerült volna teherbeesnem. 🤷‍♀️

3-as voltam

2023. márc. 3. 11:39
 5/13 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

#3: Milyen PM tüneteid voltak?

úgy látom nekem csak a T3 esik a felső harmadba, a T4 inkább középértéken van.

2023. márc. 3. 11:46
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy emlékszem mindenre, de próbálok:

- töredezett köröm

- száraz bőr

- hangulatingadozás

- hideg kéz-lábfej

- fázósság

- barnázás menzesz előtt

- fáradékonyság

2023. márc. 3. 12:54
 7/13 A kérdező kommentje:
#6 köszi. és Neked hogy alakult a FT3, FT4 értéke? azok hol helyezkedtek el a tolerancia tartományon belül vagy azon kívül voltak?
2023. márc. 3. 13:59
 8/13 anonim ***** válasza:
67%
Ha az anti-TPO negatív, nincs jelentősége 4 alatt. Kicsit túl van ez tolva mostanság.
2023. márc. 3. 14:44
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
3,8-cal estem teherbe, teljesen jó az. Nem kellett rá gyógyszer. Annak viszik le 1-2 közé aki nem esik teherbe, hátha a magas tsh az oka, de normál esetben nem kell vele foglalkozni.
2023. márc. 3. 14:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Simán
2023. márc. 9. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!