Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A test mikor észleli először,...

A test mikor észleli először, ha sikerült a megtermékenyítés?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés, de semmit nem találok róla a neten. Azt nyilván tudom, hogy a beágyazódás kezdetén a 7. nap körül már beindul a változás, hormontermelés, stb... De amíg a szedercsíra csak úszik a méh felé, akkor már "tudja" a test, hogy mi készül? Ha igen, honnan, ha nincs kapcsolat? Sok cikkben olvastam, hogy a fogantatás után szinte rögtön megváltozhat a hüvelyváladék jellege, vagy sokan számolnak be arról, hogy nagyon fáradékonyak (ezt egyébként magam is tapasztaltam), vagy van más tünet - ami nem a hcg-nek köszönhető. Hogy van ez?
2023. febr. 28. 11:53
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Oké, már látom, hogy rossz kategóriába tettem fel a kérdést, a tudománynál jobban jártam volna.

Persze, hogy tudja a szervezetem, hogy meg vagyok fázva (vagyis hogy vírusos vagy bakteriális fertőzésem van). Ha nem tudná, belehalnék.

2023. febr. 28. 14:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Hcg már valamivel beágyazódás előtt is termelődik, amikor az blastocysta differenciálódik embryo meg trophoblastra.
2023. febr. 28. 14:59
 13/16 anonim ***** válasza:
61%
Majd ha esetleg a tudományba is felteszed linkeld be légyszíves kíváncsi vagyok a válaszokra! Itt általában azt mondják, pozitív teszt előtt nem lehet tünet csak bebeszélés, holott ez nincs így, csak esetleg az illetőnek mások a tapasztalatai vagy a testismerete vagy a biológiai ismeretek.:)
2023. febr. 28. 17:00
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem azért kérdeztem amúgy, mert mindenáron be akarom bizonyítani, hogy lehet tüneteket érezni a fogantatás másnapján, komolyan érdekel a téma.
2023. febr. 28. 17:50
 15/16 anonim ***** válasza:
20%

Huuu, van baj a szöveg értelmezésével 🤣

Sajnállak szegény kérdező, de legalább az első pár válaszoló felfogta sikeresen a kérdésedet, nem az a baj, hogy ő nem érti, hanem te miért nem fogalmazol értelmesen, szakadok 🤣🤣

2023. márc. 1. 01:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Lombiknál az első 5 napban a testen kívül fejlődik az embrió, azaz a nő teste semmit nem érezhet abból mi történik a lombikban, de a felsorolt tünetek (mellfeszülés, hasfeszülés, enyhe émelygés, fehér folyás) ugyanúgy megvannak, sőt erősebben mint alap esetben, mivel ezeket nem az embrió, hanem a hormonok okozzák, amik csak azt segítik elő, hogy majd be tudjon ágyazódni az embrió és fejlődni tudjon.

Mivel ezek a hormonok minden ciklusban ugyanúgy előkeszítik az embrió beágyazódást, akkor is ha petesejt meg se termékenyült, ezért az ekkor érzett tüneteknek semmi köze ahhoz hogy végül lesz terhesség vagy sem vagy van megtermékenyült petesejt vagy nincs.

2023. márc. 1. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!