Ez így pcos gyanús nem?
Nem vagyok terhes. Vagy ha igen akkor is max 3 napja, de hőgörbe szerint nem volt ovulációm.
Nőgyógyász is írhat beutalót hormonpanelre. Az kicsit gyorsabb talán.
Ez alapján egyáltalán nem gyanús a pcos, de amúgy a nőgyógyász azt is megmondja egy uh-ból. A húgomat pont most diagnosztizálták. Az LH tesztek szerinted szépek, a hőt rosszul mérted, az alapján ne következtess még.
Ha hőgörbét ciklusfigyelésre használod, a legrosszabb amit tehetsz, hogy hónaljban méred. Ott a legpontatlanabb, tehát a görbéd mehet a kukába. Nekem szabályos görbe mellett sem volt peteérésem, ami ultrahangon derült ki. Akkor még nem ovuteszteltem.
Az ovuteszt biztosabb, mégjobb a pontosan mért görbével, mert az igazolhatja a repedést. A pozitív ovuteszt, tehát az lh csúcs még nem garandtálja a repedést.
Hashimotós vagyok én is, mikor az IR is kiderült és elkezdtük kezelni, harmadik hónapban terhes maradtam. Előtte eltelt majdnem 7 év...
Kell a jó endokrinológus és az, hogy te is tudd mit kell keresni, mik lehetnek az okok, és ha a dokinak magától nem jut eszébe, le kell cserélni.
Inzulinod rendben? Csak mert a Hashimotó kéz a kézben jár vele. PCOS csak akkor van, ha vannak peteféstek cisztáid. Nekem pl azok nem voltak. Csak hashimoto IR, amíg az IR nem volt kezelve nem maradtam terhes.
Mielőbbi sikert kívánok és hidd el magán úton minden gyorsabb, és anyagilag egy egy vérvétel azért nem olyan húzos... én az endokrinológushoz már eredményekkel mwntem így megspóroltam egy új kört. Ma már neten is lehet tájékozódni milyen vérvétel szükséges, az alapján első konzultációnál már gyógyszert is kaphatsz... nem kell várni egy új konzultációra. Ez csak javaslat.
Kitartás!!
Pedig ha endokrinológiai problémád van, hamar rá fogsz jönni, ha normális javulást és kezelést akarsz, bizony magánba kell menni, mert államilag katasztrófa. Nekem az IR-t nem tudták megállapítani egy durva 3 pontos cukorterhelésből, mert hiába volt egekben a 120-as inzulinom (60 percest pedig nem is néznek államilag), az orvos a rég elavult HOMA-index-szel számolt.
Sőt, gyakran magánban is sok a hozzá nem értő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!