Ez hogy lehetséges?
Egy kis segítséget szeretnék kérni, belezavarodtam az informaciókba.
Babát tervezünk, ovuláció tesztet használok egy ideje, ebben a hónapban január 29-én egyértelműen pozitív lett, előtte napokban es utána halvany volt a csík. Ez azt jelenti, hogy legkorábban most vasárnap kellett volna megjonnie, hiszen ovuláció után 14 nappal jön meg a menstruáció. Mégis, tegnap elkezdtem barnázni, ma megjött, 25. napra. Mindig pontos, 27-28 napos ciklusaim szoktak lenni.
Ez vajon azt jelentheti azt, hogy sikerült teherbeesni, de nem maradt meg, ezért a korai menstruáció, vagy pedig nem is ovulaltam, vagy nem akkor amikor a teszt szerint kellett volna?
Kezdek elveszni, szívesen fogadok minden segítséget! Köszönöm!
Nem kell ebbe semmit belemagyarázni, vagy belelátni.
Ebben a hónapban két nappal előbb jött meg. Ennyi.
Egyébként a luteális fázis nem mindenkinél és nem mindig fix 14 nap. A nagykönyv szerint ideális esetben 12-16 nap, és a hossza minden ciklusban nagyjából állandó. A hangsúly a NAGYJÁBÓL-on van.
Azért a én belekötnék...mert a luteális az egyetlen fix dolog...de csak személyenként... maximum 1 nappal térhet el, ez pedig az ovu időpontja miatt csúszhat meg, mert nem mindegy este vagy reggel történik meg.
12-16 napos lehet a luteális ami egyénenként változó, de aki tudja a sajátját az tudja, hogy mennyi az annyi.
Akinek 14 napos annak soha nem lesz ez 12 vagy 16nap.... 13 vagy 15 nap lehet olykor.
Akinek 13 napos annak soha nem lesz 15-16 napos. Ezért ez baromi fix.
Az OVU az ami nem fix és lehet kedves kérdező kicsit korábban repedt a tüsző vagy neked nem 14 napos, hanem csak 13 napos a lutid. Ezt egyébként kb 6 ciklus után stabilan meg lehet látni..
#6.
Teljesen igazad van. Pontosan így van, a luteális nap száma a szinte egyetlen fix.
Az ovulációs teszt ha pozitív, onnan 12-36 órára van a tüszőrepedés, de ez nem biztos, előfordulhat, hogy meg sem repedt. Egészséges pároknál is 25-30% esély van a teherbeesésre minden ciklus alkalmával.
A barnázás utalhat progeszteron hiányra is akár.
(Amikor mi elkezdtünk próbálkozni a babával, az addig 28 napos ciklusom hirtelen 34 napossá vált, így az első hónapban azt hittem sikerült is, erre csak megváltozott.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!