Azok az anyukák, akik nem voltak még bárányhimlősek, beoltatták magukat az első/második gyermek tervezése előtt?
Oltasd be magad.
Tavaly, 33 évesen kaptam el a bárányhímlőt a fiamtól. Neki még nem volt kötelező, és valahogy eszembe se jutott külön beadatni. Haza is hozta az oviból. Túléltem... nagyon gáz volt, de szerintem szerencsésnek mondhatom magam, mert nem lett szövődménye és talán 2-3 heg látszik, és azok sem az arcomon vannak...DE, és most jön a de: a fiamnak van egy most 2,5 éves kishúga (ő már be van oltva amúgy, neki már kötelező volt), és nagyon sokszor megfordul a fejemben a mai napig is, hogy mennyire rohadt felelőtlen voltam. Mert szerencsére tavaly hozta haza, amikor már másfél éves volt a pici, de ugyanígy hazahozhatta volna akár akkor is, amikor terhes voltam vele. Csak a szerencsének köszönhetem, hogy nem akkor történt. Rendesen összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, mi lehetett volna a kislányommal, ha terhesen kapom el azt a sz.rt.
Szóval te inkább előzd meg ezt. :)
Elsore nezes ellenanyagot...
Nekem egyik gyerekemen sem volt 5pottynel tobb. Azt is veletlen fedeztem fel rajtuk. Hajas fejbor, fule mogott, combto, ket labuj kozott, csupa titkos rejtett hely.
Anyam szerint rajtam sem volt par pottynel tobb. De nem kaptam el a gyerekektol.
Ja hát igen, a fiamnak kevesebb pöttye volt összesen, mint nekem csak az arcomon. Tök hamar és kevés kiütéssel átment rajta.
Egyébként valószínűleg az oltott kistesó is elkapta akkor, mert volt 1 db hólyag az egyik felkarján, de semmi egyéb. Ő észre sem vette. Én meg benyaltam, ahogy illik 😅
(5. válaszoló voltam)
Köszönöm a válaszokat!
Bejelentkeztem ellenanyag-vizsgálatra, jövő héten már megyek is.
Ha kiderül, hogy valóban nincs védettségem, akkor beoltatom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!