Kissé magasabb 36,58 ng/ml prolaktin. Valaki hasonló helyzetben?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Egy csoportban már feltettem ezt a kérdést, de sajnos nem kaptam választ. Esetleg Ti tudtok segíteni. Babát szeretnénk, 21. ciklusnapi prolaktinom egy kicsit magasabb lett. A normálérték 4,79-23,30. Aki járt már endokrinológusnál, mit tapasztalt, ez az érték már kórosnak tekinthető, kapott rá valamit, vagy nem olyan magas ami teendőt igényel?
Válaszaitokat előre is köszönöm és BÚÉK!
5-ös vagyok😊
6. hónap volt miután az IR-t elkezdtük kezelni és újra lett ciklusom. 🥰
De védekezés nélkül a 14. hónap😅
Nekem az endokrinológus azt mondta rögtön hagyjam abba, kikértem másodvéleményt, ő 9. hetet mondott. 😁 De minden dokinak általában más a véleménye.
Január 13-ra kaptam időpontot az endokrinológushoz. Sajnos akihez szerettem volna menni, csak márciusban tudott volna fogadni. Helyette Dr. Blaskó Ervint javasolták és mivel csak pozitívat találtam Róla, el fogadtam. Hazudnék ha azt mondanám, hogy a türelem megtestesítője vagyok, az elmúlt hónapokba egy kicsit beleszomorodtam. Addig elmegyek egy cukor és inzulin terhelésre is, ezzel is előrébb leszek.
Köszönöm a segítséget!
13-as vagyok:
Nekem is ő a dokim és csak pozitívat tudok róla mondani.
Ha terhelésre mész arra figyelj, hogy mindenképpen 3 pontos legyen vagy több.
Amúgy nekem ő fedezte fel, hogy inzulinrezisztens vagyok, ő kezeli a pajzsmirigy alulműködésemet illetve a prolaktin szintem is magas volt, amire premens tablettát javasolta. Mondta, hogyha nem megy le, akkor váltunk majd és jobban kivizsgáljuk.
A magas prolaktin szintet amúgy okozhatja stressz (nekem valószínűleg az volt), illetve az agyalapi mirigy jóindulatú daganata is, amit MR-en tudnak megállapítani (ezen is voltam, nem találtak semmit).
Jelenleg terhes vagyok (még korai, úgyhogy majd 12. hét után örülök), de rendszeresen 4-6 hetente nézi a tsh-mat, hogy minden okés legyen, emelt is kicsit az adagon, mert feljebb ment.
Nagyon szurkolok, hogy minden rendben menjen nálad :)
Kedves 13!
Rendben, figyelni fogok. Milyen kicsi ez a világ ....
Kérlek engedd meg, hogy igen csendesen gratuláljak!😁😉
Sziasztok!
Túl vagyok az endokrinológuson. Nagyon szimpatikus volt számomra, csak jót tudok mondani :)
Sajnos kiderült, hogy a magasabb prolaktin mellett IR is van, a pajzsmirigyet meg majd ellenőrizni kell, mert a ciklus nem jó szakaszában lett levéve, szóval erre is érdemes figyelni. Én is Premenst kaptam és MagneB6-ot. Az emberem türelme szívből remélem, hogy végtelen :D mert cöliákiám van és most azt olvastam, hogy a tejet is érdemes teljesen iktatni a cukor stb. mellett, legalább az elején, az 5X étkezés és a mikor mit eszek figyelembe vétele mellett...
Szívesen várom tapasztalataitokat, tanácsaitokat :)
Kedves 13 Te a diéta elkezdése után mennyivel teszteltél pozitívat?
Kedves kérdező:
Júniusban voltam először, de júliusban derült ki az IR. Augusztusban kezdtünk el próbálkozni és októberben mentem kontrollra azzal, hogy ebben a hónapban nem volt peteérésem, mert követtem ovulációs teszttel, majd emiatt vérvételt is kértem és abból igazolódott. Majd rá két hétre mentem hozzá, hogy pozitív lett a tesztem :D csak később volt a peteérésem, ami amúgy egészséges embereknél is simán előfordul. Szóval próbálkozástól kezdve 4 hónap kellett.
Egyébként a tsh-hoz 2 hónap kellett, amíg teljesen beállt illetve a prolaktinhoz is amíg lement. Az IR diéta, amit érdemes tartani plusz a mozgás. Őszinte leszek én úgy kezdtem, hogy először a diétát kezdtem csak el rendesen, a mozgást nem csináltam rendszeresen. De nekem enyhe IR-em van, akinek súlyosabb annak tartania kell.
Amúgy az első 1-2 hónap nehéz olyan szempontból, hogy mit ehetsz mit nem, meg hogy meglegyen a napi 5 étkezés, utána a tested is nagyon szépen rááll és érezni fogod a jótékony hatását.
Terhesség alatt az első 12 hétre felmentést kaptam a diéta alól a hányinger miatt (egy csomó minden nem bírtam megenni), de lassan elmúlik és akkor visszatérek a diétához, mert sajnos kicsit látszik a cukromon.
Úgyhogy ne aggódj, így, hogy kezelve van minden hamar össze fog jönni, de ne aggódj ha nem az első pár hónapban (ahogy néztem kb 6-8 hónap egészségesen is) és tényleg ne görcsölj rá.
Nagyon szurkolok nektek, írj ám néha, hogy hogy vagy/ vagytok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!