Manapság miért van ilyen sok meddő pár?
10-es, ez rendben van, nyilván 500 meg 1000 éve is voltak meddő nők, pedig nem volt vegyszer, meg cigi és lustálkodás.
Tehát nyilván nem kell mindent csak az életmódra fogni, de a mai nagyszámú meddőségben jelentős szerepe van, és ez volt a kérdés.
A fogamzásgátló tabletták elterjedésével sajnos a nők többsége gondolkodás nélkül szedi akár 16-17 éves korától, akár két évtizedig is. A hormonok kiválasztódva a vizeletbe hosszú folyamat után kimutatható az ivóvízben. Minden lószart ki tudnak szűrni, de a hormonokat a mai napig nem. Így mindannyian akaratunk ellenére hormonokkal teli ivóvizet iszunk, akár férfi, akár női hormon.
Nem beszélve a növényben megtalálható hormonokról, a szójában rengeteg van. Rengeteg élelmiszer tartalmazza.
Nem 35 felett kezdtem csak elírtam.Ezért is utálok írni:)
15
Mindig is volt ilyen..a nagy számú volt a kérdés
17 Igen,biztos sokan így indulnak neki.Viszont sokszor önhibán kívül alakul a dolog .Sokan fog.gátló és abortusz után is terhesek lesznek 35 felett.Példa rá édesanyám aki majd 37 évesen szült engem.Előtte fog.gátlót szedett és volt abortusza is és nem a modern abortusz volt.Régen mondjuk tisztább volt a táplálék is szóval nemcsak a kor itt a probléma a pároknál.Szerencsén is múlik itt sok minden ahogy én látom.
Igazából valakinek mindegy.. anyukámat a nagyi. 43 évesen szülte..
Én most 36 leszek, spontán ikrekkel vagyok terhes..
De ha régen is mindenki sz8nte 30 körül kezdett vokna bele, akkor most nem éreznénk azt, hogy megugrott a meddő párok száma.
Másrészt szerintem az életmódunk sem kedvez a gyerekvállalásnak.. a rohanás.. a stressz.. stb
Másrészt nagyon megugrott az autoimmunbetegségek száma is, ami mondjuk sokszor egy fiatal (19-21éves )szervezetnek a teherbeesés
lEhet, sak több hónapot vesz igénylbe, idősebben pedig éveket vagy még úgy sem..
Persze euek scak elméletek..
A környezetemben amúgy sok olyan 60 körüli van, akiknek 7-8 év volt a siker 1 gyerekhez, pedig 20-23 évesen kezdték…
Szóval…
Egy ismerős felesége valamilyen gyógyszert szedett (most már hirtelen nem tudom, szív gyógyszer, vagy vérnyomáscsökkentő, vagy valami ilyesmi komolyabb), és évekig nem sikerült teherbe esni, pedig amúgy nem kellett volna, hogy számítson az a gyógyszer. Majd valami okból kifolyólag gyógyszert kellett váltania, és sikerült.
Tehát nagyon sokszor sajnos olyan dolog van a háttérben, amire senki, még az orvosok sem gondolnak! Mert oké, hogy xy gyógyszer mellett sima a teherbeesés - papíron. Amikor meg gyakorlatban nem így van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!