Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Manapság miért van ilyen sok...

Manapság miért van ilyen sok meddő pár?

Figyelt kérdés
2 olyan ismerősünk van, akiknek sajnos csak lombikkal sikerült az első és a második baba is. Talán ez a rohanó és stresszes világ okozhatja?
2022. dec. 12. 19:24
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
24%

AKINEK NEM INGE...!

Mert SOK-SOK nő, mire babát vállal, addigra túl van 1-2 kaparáson, 10+ év antibébi hormonvegyszaron.

Meg ugye nem 35+ -osan kéne nekilátni, hanem 19+ évesen.

2022. dec. 12. 19:39
 2/24 anonim ***** válasza:
82%

Passz, szerintem is a legnagyobb faktor az, hogy idősebben szülünk.

De ez inkább csak megérzés. Nekünk amúgy azok között, akiknek nehezen jött a baba, három pár nagyon visszafogott és egészséges életet élt előtte (mind 32 alatt kezdett próbálkozni, volt, akinek 26-33 éves korig valami 8 vetélése volt). Egy párról tudok, akik idősebbek voltak és a nőnek sok partnere volt előtte, meg gyakran felfázott stb. Náluk a tsh volt a gond. Amint az lement első hónapban teherbe is esett.

2022. dec. 12. 19:44
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Több oka is van, és sok cikk foglalkozik a témával.

[link]

2022. dec. 12. 19:47
 4/24 anonim ***** válasza:
44%
Két meddő nőt ismerek, mindkettő előzetes abortusz(ok) miatt az az orvosa szerint.
2022. dec. 12. 20:38
 5/24 anonim ***** válasza:
92%

Rengeteg oka lehet, az egyik a hormonalis zavar a sok finomitott elelmiszer, gyorskaja, cukor miatt. Nekem cisztas petefeszkem volt es inzulinrezisztenciam emiatt+a fogamzasgatlo szedese sem segitett ra. 1 evig nem volt menstruaciom, miutanabbahagytam a szedeset. A dieta segitett, 28 evesen szultem az elso, 31 evesen a masodik gyerekem.

Van ismeretsegi korben ugyanezzel problemaja egy parnak, naluk regota nem jon a baba, de nekik meg van kb. 6-8 evuk, mire mar probalkozniuk sem lesz erdemes.

Egy masik parnal a lanynak volt nagyon fiatalon abortusza, es mikor szeretett volna, akkor mar nem sikerult, pedig nem volt idos, amikor probalkozni kezdtek. O mar kijott a gyerekvallalos korbol.

Egy baratnom keson, majdnem 40 evesen talalta meg a parjat, 46 eves koraig probalkoztak, tobb lombikjuk is volt, sajnos sikertelenul, pedig nem talaltak gondot naluk.

Szoval sokfele oka lehet. Az elso szules idejen a nok ma atlagosan 31 evesek Magyarorszagon. Biologiai szempontbol a 20-25 eves kor a legidealisabb, es 25-30 kozott is oke, de addigra mar el kezd csokkenni az a szazalekos ertek, ami azt jeloli, hogy egy adott ciklus soran egy egeszseges parnal hany szazalek esely vanarra, hogy osszejon a baba, ha jokor vannak egyutt. Kb. 5 evente csokken 5%-ot ez az aranyszam 20 eves kortol indulva azt hiszem 35%-rol. Tehat 25-30 kozott marcsak 30%, 30-35 kozott 25, stb.

2022. dec. 12. 20:48
 6/24 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a környezeti tényezők (kemikáliák, levegő, stb), táplálkozás (antibiotikummal, gmo táppal, lizinnel tömött állatok húsa, gmo zöldségek, glifozát, stb) ,állandó stressz (nem csak az stressz a szervezetednek mikor felcsesznek melóban), hormonkezelések, gyógyszerek stb. Ilyesmik. Szarkazmus on: De ezek persze nyilván csak összeesküvés elméletek, és minden meddő pár 35 felett kezdett el próbálkozni, és különben is, akkor már olyan vén vagy, hogy csoda hogy élsz. Szarkazmus off.
2022. dec. 12. 20:52
 7/24 anonim ***** válasza:
93%
Röviden.. A sok szenny kajától, az életmódunktól meg a szennyezett levegőtől.
2022. dec. 12. 21:13
 8/24 anonim ***** válasza:
46%
Az első az eleje miatt le lett pontozva, de ott van az utolsó 2 sorban az igazsàg
2022. dec. 12. 21:56
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sok barátnőm van akiknek már 25 évesen sem sikerül.
2022. dec. 12. 22:06
 10/24 anonim ***** válasza:
89%

Nekem egy barátnőm van akinek évek óta nem sikerül. Ő most 27 éves (vagyis 25 alatt kezdtek próbálkozni), tabit soha nem szedett, és a családja is tudatosan étkezős, piacra járós fajta, szóval nem a mekiben töltötte a gyerekkorát, meg nem antibiotikumot kapott tictac helyett. Abortusza sem volt soha.

Ettől még ez nyilván csak 1 db eset, lehet másnak meg tényleg mondjuk a sok műkaja, a késői kor vagy az évekig tartó fogamzásgátló az oka, de azért szerintem iszonyat nagy részben szerencse, meg hozott lapok. Nem lehet mindent a helytelen életmódra fogni. Pláne nem értem miért csak a nőkre van megint kihegyezve sok válasz. Mintha a férfiak 18 évesen sorban állnának hogy gyereket csinálhassanak valakinek.

2022. dec. 12. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!