Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyire "baj", hogy 90 kg...

Mennyire "baj", hogy 90 kg vagyok, és netán így fogok majd teherbe esni?

Figyelt kérdés
Én 25 éves vok, 168 cm, és sajna 90 kg! Még nem vok terhes, de próbálkozunk!
2008. jan. 3. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Nem tudom mennyire veszélyes,de én 26 éves,173 magas és pont 90 kg vagyok. Elsőre sikerült teherbe esnem.Most 10 hetes vagyok és eddig semmi problémám nincs.Az eredményeim is jók.
2008. jan. 3. 19:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem okoz egészségügyi gondot, nem baj. Én 28 éves, 158 centi és 67 kg vagyok, tehát rajtam is van felesleg. Most 18 hetesen még nem híztam semmit, a baba először a tartalékokat éli fel.

Ne félj, ettől nyugodtan lehetsz terhes, és ilynekor már nemis szabad diétázni!

2008. jan. 3. 19:19
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Szia! Én 19 és fél évesen, 60 kilósan, 162 centisen lettem terhes. Két hónapja szültem, most 70 kg vagyok, öt már lement :)

Talán neked picit rizikósabb a teherbeesés, mert a szíved lehet, hogy makrancosan viselkedik majd a súly miatt, de azért nem hiszem, hogy gond lenne, csak többet kell pihenned, meg gyakrabban kell talán orvoshoz menned.

2008. jan. 3. 19:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem az számít hogy hány kilósan leszel terhes, hanem hogy mennyit hízol terhesség alatt. Ha pedig odafigyelsz, nem lesz baj. Én 80 kg-osan estem teherbe és a 18.hétben járok, de alig híztam 1-2 kg-ot. Ne aggódj, nem lesz baj.
2008. jan. 3. 19:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyik barátnőmnek le kellett adnia 13kg-ot, hogy elérje az optimális testsúlyát, és könnyebben essen teherbe. Egyébként ha az orvos azt mondja, hogy nincs semmi gond, ne foglalkozz vele! Mi is készülünk a gyerekre tudatosan, elterveztem júliusban, hogy dec. 31-re 10kg-mal könnyebb leszek(27 év, 168 cm, 82kg vagyok), és mi lett a vége? Leadtam 4kg-ot és 7-et visszahíztam, teljesen kiéheztettem magam:( Most ott tartok, hogy próbálom visszafogni magam, hátha terhességkor nem jön fel 20kg:)

Sok sikert! Gondolj arra, hogy vannak nők hasonló problémával...mint a tiéd.

2008. jan. 3. 19:42
 6/7 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem terhességi cukorbaj fenyeget. A doki szerintem diétára fog fogni.
2008. jan. 3. 20:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ááá,azért nem kell rosszul lenni.Én igyekszem optimálisan étkezni,sok gyümi és zöldség,kerülöm az édességeket,csokikat.(Néha azért megengedem,de hetente max 2*)Ennek ellenére eddig 8kilót híztam és mot vagyok a félidőben.Amúgy tényleg lehet,h sok,de próbálj meg beszélni egy dietetikussal,hátha ő tud valami olyat,amit más nem.Meg összeállíthattok egy étrenddet,amiben megvan a megfelelő tápanyag,de nem olyan kalóriadús,illetve tud olyan mozgást javasolni,amivel nem teszed tönkre a szalagokat,és nem is túl megterhelő.A szívedet nagyobb megterhelés éri,mert terhesség alatt csak a baba és a velejáró dolgok tesznek ki 6-7 kilót.Bár a múltkor volt előttem egy kismama,aki 115 kilót nyomott.

Szernitem keress fel egy szakembert!

2008. jan. 3. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!