Beágyazódás lenne, vagy kései peteérés?
Minden jel szerint (bár ovulációs tesztet nem használok és ebben a ciklusban hőgörbét sem, csak a testi jelek alapján mondom) a 14. ciklusnap körül megvolt az ovulációm. Majd a 20. ciklusnaptól kezdve érdekes tüneteket tapasztalok, mellfájdalom, sőt, érzékelhetően nőttek a melleim, haspuffadás, petefészek szurkálás és valami bizonytalan érzés a méhem tájékán. Hőgörbe nélkül mértem ma, hőm viszonylag fenn, de nincs még az egekben, mint ahogy a ciklus legvégén szokott lenni, de ez így egyszer-egyszer mérve nem bizonyító érv. Ami viszont különös, hogy ugyanolyan a nyák, mint ovulációkor, amit még sosem tapasztaltam luteális fázisban, most meg már kettő napja ez van. 28-29 naposak a ciklusaim általában, most a 21. ciklusnapomon járok, még azért várni kéne vagy 4-5 napot, hogy a legérzékenyebb tesztet megpróbálhassam.
Beágyazódáskor lehet kiadós és nyúlós a nyák, pont úgy, mint ovulációkor szokott lenni? Vagy inkább ez valamiféle hormonzavar, vagy kései ovuláció eredménye? Ha volt hasonló tapasztalatok, írjátok meg kérlek!
2#
Nem szabad ennyire rágörcsölni. Anno 2 évig probálkoztunk a párommal, nagyon rá voltam állva, nem jött össze. Mindketten egészségesek voltunk. Aztán sikerült fejben rendbetennem a dolgokat, elfogdtam azt is ha nem jön össze. 2 hónap múlva már ott volt a pocakban a baba.
Gratulálok Nektek!
Ez a nem szabad rágörcsölni... Ezt nagyon sokszor hallom, többször, mint szeretném. Nem tudom, kívülállóként mit mondanék önmagamnak, vagy azt sem tudom, már sikeres várandósság után mit mondanék, egy most magamhoz hasonló helyzetben lévő nőtársamnak. De hogy a csudában nem lehet rágörcsölni 2 év sikertelenség után, miközben egy embriót el is vesztettünk, ráadásul a 12. héten... Hogy lehet ezt kikapcsolni fejben? Szerintem sehogy. Főleg úgy, hogy a biológiai órámmal is versenyt futok, 39 éves leszek jövő évben. Lehet, hogy van olyan szerencsés lelki alakt, aki meg tud erről feledkezni és még arra sem figyel, mikor is kéne megjönnie, de akikkel beszélgettem eddig hasonló élethelyzetben, még egy fűszálba is meg tudtak volna kapaszkodni, remény terén. Mert nekünk csak ez volt eddig. A remény, belegondolni, hogy talán most sikerült, ez a néhány nap, amikor még bízunk, aztán összetörik a világunk...
És, ha idegeskedsz, stresszelsz ezen, akkor jobban leszel terhes? Nem, sőt kevésbé! Értem, hogy vannak negatív tapasztalatok, nyilván ezzel együtt nehezebb dolgod van. Azonban nem te vagy a világon az egyetlen, akinek volt valaha vetélése. Ezen emberek nagy részének már rég gyereke van. Túl kell lendülni ezen.
Én full ugyanezt csináltam. Vizsgálgattam magam, a legapróbb jelet is terhességnek véltem. Tüneteket beszéltem be magamnak, ovulációs teszteket pazaroltam, orvossal nézettem folyamatosan a nyálkahártya vastagságot - peteérést stb. Totál rá voltam kattanva. De csak nem jött. Aztán megbeszéltem magammal, hogy nem is baj még. Felújítunk, nincs gyerekszoba se, akkor kezdtem új munkahelyen, be kellene dolgozni magamat oda. Szóval lehet jobb is, ha nem jön. 2 hónappal később terhes lettem a kislányunkkal.
Na, ennyit számít, hogy mennyire vagy rágörcsölve.
Az, hogy foglalkozunk ezzel napi szinten, eszembe van, ez nem jelenti azt, hogy ettől ideges lennék. Elég nyugodt alkat vagyok, nem sok dolog hoz ki a sodromból, sőt, hétköznapi dolgok közül semmi.
Semmi mást nem teszek, mint figyelem a testem jelzéseit. Amik van, hogy reménnyel töltenek el, van, hogy semmi különöset nem érzek.
Abban egyetértünk, hogy a nyugalom a legfontosabb. Az elengedés... hát biztos van olyan, akinek megy, szerintem az a gyakoribb, hogy nem megy. Ezek érzések, sok dologtól függenek, viszont nem mondhatjuk, érezzünk egyféleképpen. Az érzések terén, nem mondhatjuk azt, hogy igenis el kell engedni, ha ezt valaki nem tudja érezni. Hogy az elengedés segít? Sokan mondják, hogy igen, bár ismerek olyan párt is, akinek nem segített és több mint 10 éve és 5-6 lombik után sincs babájuk (még, mert nagyon remélem, még sikerülhet nekik!)
Nem az a baj szerintem, hogy érzünk, elengedjük, vagy hordozzuk magunkban a gondolatát napi szinten. Hanem az a fontos, hogy ezt az érzést hogyan kezeljük. Nyugodtan, vagy engedjük, hogy idegileg kikészítsen. Tudatosan talán csak az utóbbi befolyásolható.
Wow, te válaszoltál a saját kérdésedre. Akkor minek posztoltad ki? Tudatlatt stresszelsz rajta. Ez nem olyan idegesség, mint amikor valaki bunkó veled és felhúzod magadat rajta. Ez egy belső feszültség. Én is azt mondtam magamról abban az időszakban, hogy én nem vagyok rákattanva, nyugodt vagyok. Közben pedig egyáltalán nem voltam az. Az, hogy napi szinten ezzel foglalkozol az igen is generál benned egy belső feszültséget. Azaz ismerősöd, aki már a sokadik lombikon van túl, ott valószínűleg valami nem jó egészségi szempontból. Vagy ő vagy a párja. Nyilván ezen nem segít a Zen üzemmód, azonban a többségnek igen. Sokszor nincsen semmilyen egészségügyi probléma, mégsem jön. Stressz esetén a szervezetedben megemelkedik a kortizol és a prolaktin szint. Stresszhormonok pedig nehezítik a teherbeesést. Amikor megnyugszik az ember egy kicsit, akkor ezen hormonok szintje lecsökken. Van ennek is biológiai magyarázata. És az írásodból nekem úgy tűnik, hogy ezen te valamilyen szinten stresszelsz.
Én pont tavaly ilyenkor lettem terhes. Azt mondtam magamnak szeptemberben, hogy leszrom abban az évben nekem akkor nem lesz gyerekem. Elmentünk egy házibuliba, következő héten egy koncertre és az azt követő héten meg egy hétvégére Hévízre. Nem lh teszteltem, semmi. Boroztam, vodkáztam, vízipipába meg egy kis Maris is becsúszott Novemberben már meg se jött. Javaslom, hogy gyakori helyett hasonlóan töltsd a pároddal el a mai napot.
Nem válaszoltam. Arra voltam kíváncsi, hogy lehet-e, jelentkezhet-e beágyazódáskor is olyan nyúlós nyák (nem tudom nem gusztustalanul kifejezni, bocs), mint ovulációkor? Ilyet még nem tapasztaltam 20. ciklusnap körül, főleg nagyon erős mellfeszüléssel (ilyet amúgy nem is szoktam) és petefészek, alhasi fájdalommal kiegészítve. Viszont ez a nyák, vajon kizárja a terhesség lehetőségét?
A kérdésemnek ez lett volna a lényege. Nem az, hogy meggyőzzetek, mennyire vagyok ideges, vagy feszült. Különösek az emberek.. Miért akarod rám húzni a véleményed, amikor nem is ismersz? Egy bizonyos tünetre voltam kíváncsi, tapasztalatokat kértem. Mások vagyunk, ami nem baj, valószínűleg teljesen más érzelmi szélsőségekben mozgunk (bor, vodka, maris helyett, mi egy csendes természetjárással, vagy egy jó könyvvel kapcsolódunk ki, de jöhet egy jó film is. ) Ezért nem értem, miből gondolod, hogy attól, ha csendesen, mélyen várok valamit, attól az egekbe menne a stresszhormon a szervezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!