Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet egy ciklusban kettő...

Lehet egy ciklusban kettő peteérés időben egy hét különbséggel?

Figyelt kérdés

Eddig ovulációs tesztet használtunk, volt, hogy hőmérőztem is. Volt anovulációs ciklusom, de legtöbbször 13. - 15. napok körül volt Lh csúcs, mait a testem is jelzett, volt, hogy elég erős nyilalásokkal petefészek tájékon és minden esetben a termékeny nyák bőven és egyértelműen jelentkezett.

Kicsit elfáradtunk, ezt a hónapot nem követtem hőmérővel és a tesztelést is befejeztem, csak a testem jelzéseire hagyatkoztam.

13. ciklusnapon egész nap észleltem a termékenynek mondott nyákot, nagyon bőven, egyértelműen. Enyhén nyilalgatott a petefészkem, ezért belehúztunk.

Majd a nyák, ahogy kell napokon belül krémes állagúvá változott. 20. ciklusnapon szintén megismétlődött mindez, egy napig egyértelműen, nagyon kiadósan jelentkezett a termékeny nyák és újra nyilalt az alhasam... (Ezt a napot kihagytuk sajnos munka miatt és az előző párat is... úgyhogy ha kési ovulációm volt, ez a ciklus elúszott megint.)

Nagyon szeretnék reménykedni, de csak akkor, ha van realitása, ha nincs, akkor inkább már most beletörődnék az újabb kudarcba. Lehet egy hét eltéréssel kettő ovuláció??? Vagy a termékeny nyák becsaphat néha??? (Eddig nekem elég pontosan jelentkezett az ovulációs tesztekhez képest.)

2022. nov. 18. 08:47
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem, kizárt.
2022. nov. 18. 09:06
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
Egy hét eltéréssel nem jellemző, ellenben olyan történhet, hogy egyszerre két petesejt lökődik ki. Ebből lesznek természetes úton a kétpetéjű ikrek.
2022. nov. 18. 09:10
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Igen, azt tudom, hogy érhet egyszerre 2, de akár 3 tüsző is és ezek közel egy időben repednek meg általában. De így, hogy egy hét eltérés volt a tünetekben, inkább az az esélyesebb, hogy csak próbálkozott a szervezet és vagy nem is volt tüszőrepedés, vagy inkább most, kései, amiről meg lecsúsztunk, sajnos.

Na mindegy, elkönyvelem ezt a ciklust is reménytelennek,legalább nem csalódom akkorát, ha megjön a mensi... mint ahogy szoktam.

2022. nov. 18. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Az ovuláció után progeszteron termelődik, ami meggátolja, hogy még egy pete kilökődjön.

Az egyik az, hogy 1 hét is eltelhet ovura utaló jelektől. A másik opció pedig az, hogy valami miatt nem sikerült az ovuláció és 1 héttel később újra megpróbálta a szervezeted, ahogy te is írod. De ez nem feltétlen jelent sikertelen ciklust, de kitolódhat simán, ha később volt így az ovuláció.

2022. nov. 18. 09:25
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Valószínűleg igazad van. Akkor ez a hónap sem sikerült, mert a 20. ciklusnap körül munka miatt nem tudtunk együtt lenni, ez van. Legalább nem reménykedem feleslegesen, így már nem ér akkora csalódás.
2022. nov. 18. 10:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Lehetséges, de nagyon ritka, hogy egy már terhes nő még egyszer teherbe essen. Olvass utána a szuperfetációnak.
2022. nov. 18. 14:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Közben találtam hasonló kérdést itt az oldalon, ahol válaszként szintén használták ezt a kifejezést. A kifejezést nem ismertem, de a jelenségről hallottam, az egyik haza, ismert idős pszichológus hölgynek is 1-2 hónap különbséggel fogantak az ikrei. Tudom, hogy nagyon ritka, csak reménykedtem, hogy egy hét eltérés még belefér és simán lehetett kétszer ovum, mert ha nem, akkor az utóbbi jelek lehettek inkább a valósak, amikor nem tudtunk együtt lenni, mert úgy terveztük meg a munka miatti távollétet, hogy elvileg már kihasználtuk a középidőt.
2022. nov. 18. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!