Lehet egy ciklusban kettő peteérés időben egy hét különbséggel?
Eddig ovulációs tesztet használtunk, volt, hogy hőmérőztem is. Volt anovulációs ciklusom, de legtöbbször 13. - 15. napok körül volt Lh csúcs, mait a testem is jelzett, volt, hogy elég erős nyilalásokkal petefészek tájékon és minden esetben a termékeny nyák bőven és egyértelműen jelentkezett.
Kicsit elfáradtunk, ezt a hónapot nem követtem hőmérővel és a tesztelést is befejeztem, csak a testem jelzéseire hagyatkoztam.
13. ciklusnapon egész nap észleltem a termékenynek mondott nyákot, nagyon bőven, egyértelműen. Enyhén nyilalgatott a petefészkem, ezért belehúztunk.
Majd a nyák, ahogy kell napokon belül krémes állagúvá változott. 20. ciklusnapon szintén megismétlődött mindez, egy napig egyértelműen, nagyon kiadósan jelentkezett a termékeny nyák és újra nyilalt az alhasam... (Ezt a napot kihagytuk sajnos munka miatt és az előző párat is... úgyhogy ha kési ovulációm volt, ez a ciklus elúszott megint.)
Nagyon szeretnék reménykedni, de csak akkor, ha van realitása, ha nincs, akkor inkább már most beletörődnék az újabb kudarcba. Lehet egy hét eltéréssel kettő ovuláció??? Vagy a termékeny nyák becsaphat néha??? (Eddig nekem elég pontosan jelentkezett az ovulációs tesztekhez képest.)
Köszönöm szépen. Igen, azt tudom, hogy érhet egyszerre 2, de akár 3 tüsző is és ezek közel egy időben repednek meg általában. De így, hogy egy hét eltérés volt a tünetekben, inkább az az esélyesebb, hogy csak próbálkozott a szervezet és vagy nem is volt tüszőrepedés, vagy inkább most, kései, amiről meg lecsúsztunk, sajnos.
Na mindegy, elkönyvelem ezt a ciklust is reménytelennek,legalább nem csalódom akkorát, ha megjön a mensi... mint ahogy szoktam.
Az ovuláció után progeszteron termelődik, ami meggátolja, hogy még egy pete kilökődjön.
Az egyik az, hogy 1 hét is eltelhet ovura utaló jelektől. A másik opció pedig az, hogy valami miatt nem sikerült az ovuláció és 1 héttel később újra megpróbálta a szervezeted, ahogy te is írod. De ez nem feltétlen jelent sikertelen ciklust, de kitolódhat simán, ha később volt így az ovuláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!