Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kétpetéjű ikreknél egyszerre...

Kétpetéjű ikreknél egyszerre van a két peteérés, vagy van (lehet) közte pár nap, egy hét különbség?

Figyelt kérdés
2013. márc. 26. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
Én ugy tudom egyszerre több érik be ilyenkor
2013. márc. 26. 14:17
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés.

Hetek szerintem biztos nem, mert a beágyazódás környékén, már tuti, hogy megy az "üzenet" a testnek, hogy ne érjen meg újabb tüsző. Az a kérdés, hogy ez az üzenet szinte egyből megtörténik a megtermékenyítéskor, vagy még pár napig lehet "bármi"

2013. márc. 26. 14:19
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

És azt halottátok hogy lehet olyan is hogy ikrek de 2 apától?:D

Volt valami müsör az ikrekről és ott halottam..hát nagyon megdöbentem:D

2013. márc. 26. 14:25
 4/9 anonim ***** válasza:
persze, az a része logikus, bár meglepő azért ilyet hallani :)
2013. márc. 26. 14:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Tüsző repedhet mikor még épp nincs megtermékenyitve a másik petesejt...mielött menne az "üzenet" a testnek...igen elméletben igy lehetne 2 apátol is a gyerek(ek)
2013. márc. 26. 14:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen ezt a jelenséget szuperfekundációnak nevezik és embernél rettenetesen ritka.
2013. márc. 26. 14:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Állítólag lehet közte idő, persze kevés, mondjuk egymás utáni napokon megérik 1-1 pete.

Nekem is feltételeztek ilyet, persze csak mint lehetőség. 2petéjű ikreim vannak, az egyiknél az UH-ok során mindig 1 nap eltérés volt a saccolt korra, mint a másiknál.

Az igazság az, hogy barátcserjét szedtem és az ovulációs teszt hihetetlen erős pozitív lett abban a hónapban. Gondolom azért, mert a barátcserje serkentette a peteérést. Persze nem gondolom, hogy attól lettek ikreim, mert a családban is van/volt már, így esélyes is volt így utólag, csak azt sem tudom, hogy egyszerre ért-e be a 2 pete. Pozitív teszt után 2 napot is együtt voltunk.

2013. márc. 26. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Az én ikreim között 4-5 nap különbség lehet. Néztem mikroszkóppal a peteérést, s tudtam, hogy kétszer volt peteérésem. Így nem lepődtem meg, mikor 6 hetesen két petezsák látszott, de akkor is mondta a doki (meg a képen is látszik), hogy volt köztük méretbeli különbség.
2013. márc. 26. 19:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem ikreim vannak és pont hétvégén voltunk babalátogatóban a kórházban és ott mondta az egyik doki, hogy előfordulhat akár 1 hónap különbség is. Az egyik megtermékenyül és köv. hónapban is van peteérés és megtermékenyülhet, persze nagyon ritkán fordulhat csak elő.
2013. ápr. 5. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!