Pajzsmirigyes anyukák és kismamák? Mi a helyzet akkor? Baba fogantatás és betegség?
nagynéném fél év alatt esett teherbe(előtte nem vetélt el). a próbálkozás annyiból állt, hogy elkezdtek védekezés nélkül együtt lenni, de nem görcsöltek rá. ma már 5 hónapos a tündérke unokatesóm, teljesen egészséges. havonta járt vérvételre, hormonszintellenőrzésre. annyi volt, hogy terhesség alatt több hormonpótlás volt szükséges, tehát több gyógyszert szedett, de ezen kívül semmi más.
mikor kiderült a baja a doki azt mondta neki, hogy babát akkor vállaljon, ha a gyógyszermennyisége beállított és mondjuk 4-5 hónapja minden ellenőrzéskor jó a hormonszintje. amint teherbe esett emelt az adagon, amíg a TSH-ja újra normál lett. ezt tartotta végig. neki inkább szülé után zavarodott be a dolog, ez elmúlt 5 hónapban a korábbi gyógyszeradagtól vagy nagyon kevés vagy nagyon sok volt a TSH-ja, mé nem állt vissza a normáls helyzet.
Sziasztok!
Nekem is pajzsmirigy alulműködésem van.Szedem a gyógyszert rendesen.Múlt hónap végén voltam ellenőrzésen és szerencsére sikerült beállítani végre a hormon szintet ( 2,010).A doki "áldását" megkaptuk a babára.Szóval bízom benne,hogy most már mihamarabb hozzánk is bekopogtat a gólya!:-) De olyan jó ilyeneket olvasni,hogy sikerülhet ez a betegség mellett,ez nekem legalább is erőt ad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!