PCO-s lányok, kinek volt már hormonális ékrezekció kezelése? Ez pontosan micsoda? Igaz, hogy 90%-os sikerrel jár?
Én PCOS vagyok, kaptam Norcolutot és Clostilbegytet, aztán Bromocriptint, de egyik sem használt. Évekig kínlódtam, nem jött össze a baba, aztán orvost váltottam. Kaptam Metformint és az első hónapban babás lettem. Most már fél éves, édesen alszik...
Feleslegesen ne terheld szervezetet hormonokkal, a PCOS anyagcsere betegség, diétázz, sportolj és próbáld meg elérni, hogy Metformint, vagy Merkformint írjon fel a dokid. Ugyanis nekünk az inzulinszintünk magasabb, ezért nincs peteérésünk sem, tehát azt kell kezelni.
Elsőnek tökéletesen igaza van. Nehogy engedd magad műteni, stimulálni-Clostizni míg nem vagy rendben. A pcos nem nőgyógyászati betegség, hanem szénhidrát anyagcsere zavar a probléma forrása.
Inkább menj el endokrinológushoz miután ezt a két oldalt alaposan átböngészted! pco-szindroma.hu (sikertörténetek, orvosajánló, önsegítő körök) és mensmentis.hu
Második vagyok. Először én is kaptam Clostit, Duphastont, Norcolutot, Gonal F-et, Meforalt - semmire nem reagáltam, se pé, se ciklus, csak fogytam egy csomót. Műteni akart a dokim, de én sem értettem, ha anyagcsere betegségem van minek? Ő nem látott más megoldást, én igen. Elmentem endokrinológushoz, először Avandametre, majd Avandiára cserélte a Meforalt, és 200g ch-t eszem kb naponta. A fogyás megállt, híztam egy kilót, Avandamettel lett pé-m, azóta egyre rövidebbek a ciklusaim, jó a tesztom, lh/fsh arány. Azt hiszem, még életemben nem működtem ilyen jól. Közben nődokit váltottam, ő addig nem is engedett Clostizni míg nem javulok.
Mindezt azért írtam le, mert nem mindenkinek jó a metformin! (ismerek már pcos-okat is, akik szintén roziglitazonnal értek el sikereket) Szóval lehet, hogy el kellene menned a mensmentisbe egy jó endokrinológushoz mielőtt tovább stimuznak a BMC-ben. Bocs, de azt hallom, hogy ők nem nagyon foglalkoznak az IR-rel... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!