A parommal babat tervezunk, es olvastam valahol hogy ha terhes vitamint szedek az csak jo. Nem kavar bele a ciklusomba? Esetleg tudtok ajanlani? Vagy mivel sok fajta,fele van hogy mire erdemes figyelni. A beres csepp az segit?
Ha valaki szedett, akkor neked mi a velemenyed. Van kimondottan baba tervezesre vitam?
koszi elore is
10:27: De, a GAL-ban is van A-vitamin, ami a D-vitamin megfelelő hasznosulásához is kell. Csak nagy része nem direkt A-vitamin, hanem karotinoid, ami sokkal biztonságosabb, mert a máj annyit alakít belőle vitaminná, ami kell, nem többet.
Valóban túladagolható az A-vitamin mesterséges pótlással, de a normál multiknál is erre ma már figyelnek, csakhát általában a haszontalanabb vagy károsabb hatóanyagok olcsóbbak a jól felszívódó, hasznos, ártalmatlan és minőségi alapanyagoknál, ezért is olyan drága a GAL.
De ha valaki szed normál mennyiségű D-t, akkor van helye az A-nak is. Ja, és én nem pontoztalak le. (#10 voltam)
Ha vàltozatosan ètkezel, akkor elèg folsavat szedni. Babatervezèstől a vàrndòssag kb felèig.
Ha vitamint akarsz, bàrmelyik megfelel, nem kavar bele a ciklusba egy sem, csak arra figyelj, hogy ha nincs a vitaminban foksav, akkor külön egyèl folsavtablettàt is.
Kedves 3-as!
Hol hallottad azt a butaságot, hogy a terhes vitamintól nagy baba lesz?!! Honnan ez az információ? Ez hatalmas hülyeség, nem igaz! A terhesvitamin neked kell, a baba úgyis elveszi azt, ami neki kell. Tehát csak magadat szivatod meg, ha az utolsó trimeszterben nem szedsz, ugyanis a baba akkor gyarapszik a legtöbbet.
Nem véletlenül javasolják ezeket a készítményeket, mert hiába eszel sok zöldséget, gyümölcsöt, egyszerűen elenyésző vitaminforrás. Én a babatervezésekor kezdtem a 0-át és szedtem 1 évig amíg nem sikerült a baba. Utána a Femibion 1,aztán végig a kettő, amíg pedig volt tejem, szedtem a Femibion 3-at is. Semmi bajom nem lett. A lányom 38.hétre 3,2 kilóval született. Szerintem ez minden, de nem extrém.
A folsav pedig a velőcső záródási rendellenesség miatt kell a babának. Jó, ha a tervezési időszakban már folsavat szedsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!