Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 5-10 éve együtt lévő párok...

5-10 éve együtt lévő párok szinte Fehér Ház-magasságú fokban védekeznek, ennyire nem bíznak egymásban, hogy esetleg megtörténik, és mi lenne akkor?!

Figyelt kérdés

És még az hagyján, hogy régóta együtt vannak, de már 1-3 éve házasok is, és ők sem gondolják, hogy esetleg kezdjük el, meglátjuk, mi lesz.

Egész egyszerűen csak érdekelne, mi játszódik le a fejükben. Gondolom az van, hogy mindkettő dolgozik, és még ha meg is érné anyagilag, túl kényelmes az életük.

Lehet mondani, hogy valakinek nem lehet gyereke, próbálják hónapok, évek óta, nem sikerül, de ha ez a több ezer párnál mind igaz lenne, akkor itt valami biológiai katasztrófáról beszélnénk, ami pl. a nigériai 5 gyerekes anyukákat nem sújtja.

Nem túlzás azt állítani, hogy ilyen mértékű biztosságra az emberiség történelmében nem volt példa.

2022. szept. 28. 19:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi érné meg anyagilag? A gyerek soha nem éri meg. A mai gazdasági körülmények közé egyáltalán nem baj, ha nem szül mindenki.

Sokan nem akarnak gyereket, sokan akarnának, de nincs mire. Nyilván ők védekeznek.

2022. szept. 28. 20:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy közöd van hozzá, hogy egy pár miért vállal vagy nem vállal gyereket, illetve miért védekezik párkapcsolatban? Ki a fenének képzeled te magad, hogy mások döntéseit megkérdőjelezd?

Te neveled fel az ő esetleges gyereküket? Nos, ha nem, akkor ne avatkozz bele! A pofám leszakad...

2022. szept. 28. 22:55
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Mi 5 évig addig védekeztünk, amíg a feltételek adottak nem lettek. Saját ház, stabil munkahely. Számunkra fontos az előre tervezés.
2022. szept. 29. 07:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kerdezo, rettento karos a gondolkodasod. Birom ezt a “kenyelmes elet” meg az “onzo” szavakkal valo dobalozast. Tudod, nem mindenkinek az elete alma, hogy allandoan potyogtasson, nem mindenki szereti a szaros pelenkakat, nem mindenki szeretne felaldozni a testet. De szamtalan oka van annak, ha valaki nem akar. En sem kerdezem meg attol akinek 3 ev alatt mar a harmadik jon, hogy minek megint??

Mondom ezt ugy, hogy szeretnek gyereket, egyet, terveim szerint jovo ilyenkor fogunk elkezdeni probalkozni. Addig pedig vedekezunk ezerrel, mert jelenleg nincs meg itt az ideje, es miutan megszuletett az az egy, utana is vedekezni fogunk ezerrel.

2022. szept. 29. 10:06
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarnék gyereket, én is mindent megtennék érte, hogy ne legyen, és meg is tedtem, amit tudtam. Fogamzásgátlót szedtem egy időben, és még ígyis sokszor volt, hogy inkább teszteltem, csak hogy megnyugodjak, mert nagyon nem akartam gyereket. Aztán mikor igen, akkor lett, de barátok között van, ahol nem jön a baba már nagyon régóta, ők nyíltan beszélnek róla, de nem mindenki akar erről beszélni. Amúgy igen, lehet, hogy így kényelemes nekik, nem vágynak gyerekre, nem vágynak az éjszakázásra, az idegi kikészülésre, az idő előtti ráncosodásra. Van, akinek ez egyszerűen nem éri meg. Nekem megéri, mert imádom őket, és nagyon vágytam rájuk, újra ezt választanám, de nem mindenki olyan hülye, mint én :D
2022. szept. 29. 11:22
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmi közöd hozzá, hogy ki miért és mikor akar, vagy nem akar gyereket. A saját életeddel foglalkozz. Ha unatkozol, akkor pedig találj valamit, ami leköt. Nem kell okoskodni meg megmondó emberkedni. Nagyon irritáló.
2022. szept. 29. 16:47
 17/17 anonim ***** válasza:

A kérdésedre válaszolva: mert annyira félnek az esetleges terhességtől. Annyira nem akarnak gyereket, hogy igyekeznek többszörösen túlbiztosítani magukat.

Mivel a világ túl van népesedve, lehetne mondani, hogy ez nem baj, viszont nem egyenletes a sok gyereket szülők és a kevés vagy nulla gyermeket vállalók eloszlása a világban.

Így aztán bajban lesznek (vannak) azok az országok (nyugati kultúrák elsősorban), ahol ma ez a divat, például nem lesz, aki a mai vonakodó generáció nyugdíjára valót befizesse.

Őket viszont ez még nem zavarja, mert felfoghatatlanul hosszú időnek gondolják, mire megöregszenek.

Mire felfogják, addigra késő lesz.

Majd behívják a bevándorlókat a nagyobb szaporodási rátával rendelkező országokból.

Végül is, ez is egy megoldás, bár a nyugati kultúra vége. (Amiért talán nem is kár, hiszen egyre inkább elértéktelenedik.)

2022. okt. 24. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!