Egy hónap alatt lement a magas Prolaktin értékem a Bromocriptintől. Az orvosom lecsökkentené az adagomat, ti mit gondoltok??
Figyelt kérdés
10 hónapja próbálkozunk a férjemmel egy babát összehozni, sajnos eddig sikertelenül. A 3-5. napi prolaktin értékem 668 mU/l a 21. napi pedig 923 mU/l. Kaptam rá Bromocriptint. Egy hónapja szedek már egy egész szemet naponta és már lement 230 mU/l -re az értékem. Az orvosom azt mondta, hogy csökkentsem le a gyógyszer adagot napi félre és 3 hét múlva nézessem meg újra hogy alakul a prolaktinom. Ha csökken továbbra is, akkor akár el is hagyhatom, de ha elkezd újra felmenni, akkor vissza kell térjek az egészre. Én szívem szerint maradnék az egésznél és nem bonyolítanám túl a dolgot..Ha most újra felmenne a fél szemtől, akkor ez a hónap is kuka lenne. Le tud annyira csökkeni egyáltalán a prolaktin, hogy az is gondot okozzon? Nektek mi a véleményetek, mit csinálnátok??2022. szept. 7. 21:36
1/5 anonim válasza:
Figyelj, nekem 7-800 volt és az endokrinológus alapból napi felet írt fel, ami pár hónap alatt ledobta 100 alá. Akkor abbahagyatta, lassan visszament 3-400-ra, így megint szedni kellett. Amikor 35-50 lett, akkor én saját szakállra lefeleztem az adagomat napi negyedre és az is elég volt! Amellett estem teherbe végül. A Bromocriptin nem egy szelíd gyógyszerecske azért, nekem ugyan a napi féltől semmi kellemetlenség nem volt, de minek terhelnéd a szervezeted vele, ha egyáltalán nem kell annyi? Az se kedvez a fogantatásnak, ha nagy a vegyszerterhelés.
2/5 anonim válasza:
Szerintem csináld, amit a tanult szakember mond és ne azt, amit a google meg itt a laikus népek. Ha nem bízol benne, akkor keress másik orvost.
3/5 anonim válasza:
Mondjuk tanult szakember és tanult szakember tudása, tapasztalata, hozzáállása és odafigyelése közt is tud lenni óriási különbség. Én is felülbíráltam anno az esztékás nőgyógyászt, aki napi 2(!) tabletta Bromocriptinnel kezdett volna kezelni egy 768 mU/L értéket. Ehelyett inkább felkerestem az endokrinológust, aki napi féllel indított és igaza lett. Nem árt az, ha az emberben van egy egészséges gyanakvás, kritikai érzék és inkább kérdez, tájékozódik, mielőtt a legelső “tanult szakember” javaslatára lehúzná magát a vécén. A kiírt kérdésben nekem csak az a furcsa, hogy sokan inkább kerülnék az ilyen kétes hírű szereket, meg úgy egyben a gyógyszereket is, ha minőségi egészségről, gyerekvállalásról van szó, nemhogy még fölöslegesen többet akarnának szedni. (#1 voltam)
4/5 A kérdező kommentje:
Kedves 1-es! Hidd el, ha valaki akkor én aztán messze kerülök minden gyógyszert, fájdalomcsillapítót is tényleg csak akkor veszek be, ha már elviselhetetlen pl. a fejfájásom. A Bromocriptintől pedig egyenesen rettegtem..Ezért is nagyon lassan építettem fel. Egyáltalán nem örülök, hogy szednem kell és én lennék a legboldogabb ha végleg elhagyhatnám, csupán csak nem akarom kidobni az elmúlt másfél hónapot a kukába azzal, hogy most lecsökkentem és esetleg újra felugrik a prolaktinom. Persze nem tudhatom, hogy felugrana-e, ez tény..10 hónap próbálkozás után (ami tudom sok embernek nem sok) már ott tartok, hogy tényleg nem szeretném ha bármi ilyesmin múlna a baba. Ha pedig összejön, akkor is sajnos tovább kell szedni a 12. hétig, mert a magas prolaktin vetélést okozhat. Persze a kérdésem a mennyiségre vonatkozott, lehet tényleg elég lenne a fél..
2022. szept. 9. 01:04
5/5 anonim válasza:
Igen? Én azonnal abbahagytam a szintentartó negyedet is, amikor pozitívat teszteltem. 4 évig szedtem, 1 év kihagyással kb. A természetes fogantatásra 6 évig vártunk, sok módszert, gyógymódot kipróbálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!