61 ng/mL-es Prolaktin magas, ha a referencia tartomány 5,20-26,50-ig írja? Endokrinológus Bromocryptint írt fel, és azt mondta enélkül teherbe se tudok esni, vagy ha mégis úgyis elvetélek...pedig szerintem ez nem olyan magas.
A stresszen kívül mitől lehet még magas a prolaktin szint? Mit nézessek még meg? Hányas értékre szoktak szedni Bromocryptint (úgy tudom jóval magasabbakra)? Van valami természetes módszer ami leviszi?
Bocsánat a sok kérdésért! :)
Bocs, de nem egészen értem a kérdést.
Szerinted ha a referencia tartomány felső határa 26,5, neked pedig 61, azaz több, mint duplája az érték, akkor az magas vagy nem?
Utolsó: Azért a laborok olyan mértékegységben adják meg az értéket, amilyenben a normál tartomány van:DDD
Olyat nem csinálnak egy laborban, hogy leírják az értéket ng/ml-ben, majd az értéktartományt meg mIU/l-ben...
#4: Valamit erősen félreértettél.
"Hányas értékre szoktak szedni Bromocryptint (úgy tudom jóval magasabbakra)?"
Erre írtam, hogy nézzük meg, hogy ugyanarról a skáláról van-e szó! Mert lehet, hogy az a "jóval magasabb" prolaktin érték - amire a Bromo-t adják - más skálán "magasabb". Tehát a kérdező a saját értékét és a hozzá tartozó normáltartományt hasonlítaná össze átváltás nélkül egy másik skálával. Amit nem kéne.
Ja, értem, hogy mire gondolsz.
Szerintem egyszerűen csak feltételezni kellene, hogy az endokrinológus nem debil és nem a piacon vette a diplomáját.
De, azt értem.
Mellékes megjegyzésnek írtam azt, hogy egyébként ha az orvos gyógyszert írt fel, akkor feltehetőleg indokolt, nem az orvos a debil.
Szerintem amúgy a kérdező szimplán levonta saját maga a következtetést hogy a 61 nem sokkal magasabb mint a 26.
Elment segítséget kérni és mikor kap, azt nem fogadja el mert szerinte ő sokkal jobban ért hozzá.
Sosem fogom az ilyeneket megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!