Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 61 ng/mL-es Prolaktin magas,...

61 ng/mL-es Prolaktin magas, ha a referencia tartomány 5,20-26,50-ig írja? Endokrinológus Bromocryptint írt fel, és azt mondta enélkül teherbe se tudok esni, vagy ha mégis úgyis elvetélek...pedig szerintem ez nem olyan magas.

Figyelt kérdés

2021. aug. 5. 19:40
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

A stresszen kívül mitől lehet még magas a prolaktin szint? Mit nézessek még meg? Hányas értékre szoktak szedni Bromocryptint (úgy tudom jóval magasabbakra)? Van valami természetes módszer ami leviszi?

Bocsánat a sok kérdésért! :)

2021. aug. 5. 19:42
 2/21 anonim ***** válasza:
92%

Bocs, de nem egészen értem a kérdést.

Szerinted ha a referencia tartomány felső határa 26,5, neked pedig 61, azaz több, mint duplája az érték, akkor az magas vagy nem?

2021. aug. 5. 20:05
 3/21 anonim ***** válasza:
65%
Fontos, hogy milyen mértékegységben mérik a prolaktint, mert lehet hogy számra magasabbnak tűnik, de ha más skálán mérték...? A mIU/L skála szerint pl. kb. 70-570-ig van a normál tartomány és 100 körüli érték az ideális teherbeeséshez, ezért a több százas értékeket már Bromocriptinnel kezelik. A barátcserje elvileg hasonló hatású.
2021. aug. 5. 20:24
 4/21 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó: Azért a laborok olyan mértékegységben adják meg az értéket, amilyenben a normál tartomány van:DDD

Olyat nem csinálnak egy laborban, hogy leírják az értéket ng/ml-ben, majd az értéktartományt meg mIU/l-ben...

2021. aug. 5. 20:44
 5/21 anonim ***** válasza:
83%

#4: Valamit erősen félreértettél.

"Hányas értékre szoktak szedni Bromocryptint (úgy tudom jóval magasabbakra)?"

Erre írtam, hogy nézzük meg, hogy ugyanarról a skáláról van-e szó! Mert lehet, hogy az a "jóval magasabb" prolaktin érték - amire a Bromo-t adják - más skálán "magasabb". Tehát a kérdező a saját értékét és a hozzá tartozó normáltartományt hasonlítaná össze átváltás nélkül egy másik skálával. Amit nem kéne.

2021. aug. 5. 20:55
 6/21 anonim ***** válasza:
54%

Ja, értem, hogy mire gondolsz.

Szerintem egyszerűen csak feltételezni kellene, hogy az endokrinológus nem debil és nem a piacon vette a diplomáját.

2021. aug. 5. 20:56
 7/21 anonim ***** válasza:
78%
Még mindig félreérted. A kérdezőnek magyarázom, hogy miért nem hasonlítható össze a két skála, nem egy endokrinológusnak! Csak megpróbálom megfejteni neki, hogy miért magas az ő értéke, még ha alacsonyabbnak is tűnik más skálák "magas" értékeinél.
2021. aug. 5. 21:00
 8/21 anonim ***** válasza:
65%

De, azt értem.

Mellékes megjegyzésnek írtam azt, hogy egyébként ha az orvos gyógyszert írt fel, akkor feltehetőleg indokolt, nem az orvos a debil.

2021. aug. 5. 21:06
 9/21 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem amúgy a kérdező szimplán levonta saját maga a következtetést hogy a 61 nem sokkal magasabb mint a 26.

Elment segítséget kérni és mikor kap, azt nem fogadja el mert szerinte ő sokkal jobban ért hozzá.

Sosem fogom az ilyeneket megérteni.

2021. aug. 5. 21:14
 10/21 anonim ***** válasza:
29%
Hát ja:D
2021. aug. 5. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!