Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 1 vagy 2 blastocitát ültetnéte...

1 vagy 2 blastocitát ültetnétek vissza?

Figyelt kérdés

Tulvagyunk egy sikertelen lombikon, ahol volt megtapadás, de a 11dik naptól nem fejlődött tovább.

Fagyasztott embrió transzferre készülünk. Van 2 lefagyasztott 5 naposunk. Egyben vannak lefagyasztva így egyszerre lesznek felébresztve. A dokim 1 visszaültetését javasolja(a másikat sajnos már nem lehet visszafagyasztani) .

Mivel egészeges vagyok és 32 éves, ezért orvosilag nem indokolt a doki szerint a 2 blastocita beültetése.

Hányat kérnétek vissza a helyemben?

Nyilván az orvos a szakember, csak a véleményekre lennék kíváncsi.

2022. szept. 6. 18:20
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
72%
#9 vagyok. Ja, és annak ellenére kértem kettőt, hogy egyébként mindig egy gyereket szerettünk volna. Úgy voltam vele, ha mégis ikrek lesznek, akkor így kellett lennie. De valahogy gondoltam, nem vagyok így 8 év meddőség után olyan szupertermékeny, hogy mindkettő megtapadjon. Az 1., sikertelen lombiknál 2 db 3 napos került vissza.
2022. szept. 6. 19:38
 12/45 A kérdező kommentje:

Mi is csak egy babát szeretnénk. Természetesen ha ikrek lennének nem esnénk kétségbe akkor sem.

Amit a doki mondott és ami ellene van a 2 beültetésének, hogy én is iker vagyok, így nálam kicsit nagyobb az esély az ikerre.

Doki szerint az emberi szervezet csak 1 gyerek kihordására van kitalálva. Illetve nagyobb az esély ikrekkel a koraszülésre, betegségre. Sőt még osztódhat is. Akkor pedig ha 3as iker akkor az embrió redukció is szóba kell hogy jöjjön, az pedig nyilván egy nehezebb döntés lenne már.

2022. szept. 6. 19:42
 13/45 anonim ***** válasza:
69%

Nálunk mondjuk nem volt a családban iker egyik oldalról sem.

Az a baj, hogy ennek fényében friss blasztocisztákkal meggondolnám, ne csak egy jöjjön, mert az 1 sem veszne kárba, menne fagyasztásra.

Miért együtt fagyasztják őket, ezt nem is értem...

Mert ha az egy meg nem tapad meg, biztosan azon agyalnék, nem a másik lett volna a tuti.

Egypetéjű iker vagy egyébként? Mert ha nem, akkor arra, hogy az egyik osztódna, nem lehet nagyobb az esély nálad sem.

2022. szept. 6. 19:53
 14/45 anonim ***** válasza:
72%
Ha külön lettek volna lefagyasztva, akkor csak egyet, de így kettőt kérnék vissza, de én hármasikrek esetében is megtartanám mindhármat.
2022. szept. 6. 20:05
 15/45 anonim ***** válasza:
65%
Kettőt.
2022. szept. 6. 20:13
 16/45 anonim ***** válasza:
64%
Mind a kettőt kérném egyértelmű!
2022. szept. 6. 20:26
 17/45 anonim ***** válasza:
67%
Kettőt
2022. szept. 6. 21:47
 18/45 A kérdező kommentje:

Az embriologus ajánlotta a páros fagyasztást, mert így jobb az olvasási arány. Doki utólag mondta hogy egyesével kellett volna fagyasztani. Most már én is másképp csinálnám de akkor az első lombiknál nem voltunk rutinosak.

Ketpetéjű iker vagyok.

2022. szept. 6. 22:06
 19/45 A kérdező kommentje:
Bocsi, a telefon javít. *olvadási arányt* szerettem volna írni.
2022. szept. 6. 22:06
 20/45 anonim ***** válasza:
65%
Te mire hajlasz?
2022. szept. 6. 22:41
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!