Mennyi ideig kell mérni a hőt?
Figyelt kérdés
Hétköznap mindig a 10 perc szundi alatt mérem. De hétvégén pl csak beteszem a lázmérőt, de nem tudom pontosan, hogy mennyi ideig van bent. Pl tegnap is betettem, kb 6-7 perc után megnéztem, 36,1-et mutatott, majd visszatettem még egy kicsit, utána már 36,4-et mutatott. Ilyenkor melyik érték a mérvadó?2008. dec. 22. 08:05
1/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a rengeteg választ...
2008. dec. 23. 09:37
2/3 anonim 

válasza:

Szia! A hőt rögtön ébredés után mindíg ugyanabban az időben kell mérni. Én reggel fél hétkor mérem, de azért hétvégén megengedek csúszást. Nekem digitális hőmérőm van de azzal sem a csipogásik mérek hanem 5 percig. Ha analóg hőmérőd van az a legjobb minimum 5 percig mérj szájban. Szerintem amikor már elérte a tényleges hőmérsékletedet már úgy sem megy feljebb csak akkor ha mozogsz.
3/3 anonim 

válasza:

Én digitálissal mérem hüvelyben 5 percig. Telóm be van állítva egész hétre 6:25-re (ekkor beteszem) és 6:30-ra (ekkor veszem ki). Szerintem fontos, hogy hétvégéken is ugyanabban az időben mérd, a pontos kiértékelhetőség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!