A kave karos a terhesseg ideje alatt?
Napi egy két presszókávé nem árt.
háromnál több egyértelmüen káros ezt irják.
a tejeskávé megengedett de ott is mértéket kell tartani mert a kv. igy is úgy is vizhajtó.
ha megiszol egy csészével igyál utánna 3 dl vizet is.
Kutatásokat végeztek, ha napi 8 kavénál többet iszol a terhesség korai szakaszban, akkor fenáll a vetélés veszélye. Annyit szerintem már senki sem iszik terhesen.
Úgyhogy semmi bajod nem lesz tőle, nyugodtan lehet egy-két nem túl erős kávét inni.
Én nagyon szerettem a kávét a terhesség előtt, de személy szerint inkább nem iszom, mert a kerülendő ételek/italok kategóriába tartozik és próbálok minél egészségesebben táplálkozni, de nem is esik nehezemre. Most rászoktam a nagyon finom gyümölcsteákra:)
Én is olvastam mindenfélét, leginkább azt, hogy 1-2 kávé nem árt. Ittam is terhesen, bár csak capuccinot vagy tejes kávét. Most meg van egy kisfiam, aki nem teljesen egészséges. Nem tudják mitől, lehet nem a kávé, de anyaként hibáztatom magam, hogy lehet, ha nem ittam volna kávét...ha nem festettem volna a hajam...
A második terhességnél nem fogok inni. Legalább ha lesz is valami(Isten őrizzen!!!) - az én lelkiismeretem tiszta lesz, hogy mindent megtettem amit lehet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!