Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovulációs teszt! Eltudná...

Ovulációs teszt! Eltudná nekem valaki magyarázni?

Figyelt kérdés
Csinálom az ovulációs tesztet elvileg a ciklusom 12-dik napján volt pozitív(két egyforma erős csík), de akkor jól tudom hogy 25-28 napnál nem lehetne hosszabb a ciklusom? De nekem 34-37 napos ciklusaim vannak mostanában. Most vagyok a ciklusom 18-dik napján elvileg az eddigi ciklusaim közepén, kíváncsiságból csináltam ma is egyet, mert enyhe menstruáció szerű fájdalmat is érzek és negatív a teszt de csak egy leheletnyivel világosabb a második csík a kontrolnál. Vagy ez nem jelent semmit, hogy most ennyire erős a csík?
2022. aug. 1. 15:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Néha sajnos bereagál az emelkedett FSH értékekre is, akkor szokott a LH teszt napokon át halvány második csíkot jelezni. Ha ilyen sokáig pozitív, az azt jelenti, hogy ebben a hónapban nem volt peteérésed, akkor sem, ha esetleg arra utaló tüneteket észleltél.

Ezenkívül, állítólag használható még "jós tesztként" is. A nagyon korai terhességet elvileg kimutatja. Elvileg. De ha terhességet gyanítasz, akkor inkább egy rendes terhességi tesztet kéne csinálni, az biztosabb eredményt adna.

Ha nem vagy terhes, és továbbra is késik, én a helyedben kérnék a nőgyógyásztól egy teljes hormonpanelt AMH-értéket is beleértve, mert 34-37 napos ciklus egy kicsit hosszú. Lehet, hogy nincs semmi gond, de néha a amúgy sem árt egy kivizsgálás.

2022. aug. 1. 16:47
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem napokon keresztül pozitív, akkor csináltam hármat amiből 1 pozitív volt és ma egyet. Volt egy 16 hetes terhesség megszakításom azóta ilyen hosszú a ciklusom. Lehet terhesség is de még csak 6 nap telt el a peteérés óta.
2022. aug. 1. 17:04
 3/3 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: nagyon sajnálom.

Akkor viszont lehet, hogy még a megszakítás miatt nem állt teljesen helyre a ciklusod, talán még a hormonok is ingadoznak valamennyire, és emiatt mutat össze-vissza mindent az LH teszt. Ilyenkor idő kell, hogy minden helyre álljon. Mindenkinél változó, de ha jól tudom, általában 6-8 hónap.

Esetleg következő hónapban próbálj meg egy másik fajta LH tesztet, hátha az stabilabbat mutat.

2022. aug. 1. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!