Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ovuláció előtt 5 nappal...

Ovuláció előtt 5 nappal negatív az LH teszt. Ugye ez normális?

Figyelt kérdés
Azért kell pontosan tudnom mikor van ovum, mert onnantól kezdve kell elkezdjem a progeszteron krémet használni. 29-30 napos ciklusaim vannak, 23 éves vagyok. Nem szedtem fogamzásgátlót a közelmúltban, hormonmentesen védekezem évek óta.
2022. júl. 31. 21:06
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Kezdő vagyok még ebben, nézzétek el nekem.
2022. júl. 31. 21:07
 2/24 anonim ***** válasza:
82%
Persze. Viszont azt is érdemes tudnod, hogy az ovu teszt ha 2 csík van, akkor még nem pozitív, csak akkor, ha a második csík, olyan erős, vagy erősebb, mint a kontroll csík.
2022. júl. 31. 21:10
 3/24 A kérdező kommentje:
Nekem a kontroll csík is borzasztó gyenge...
2022. júl. 31. 21:12
 4/24 A kérdező kommentje:
te reggel vagy este tesztelsz?
2022. júl. 31. 21:12
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Persze. Én a múlt hónapban használtam először és 12. ciklusnapon alig volt látható a második csík, másnap meg full pozitív volt, a tesztcsík erősebb volt a kontroll csíknál. Én azt hittem fokozatosan fog erősödni, de nem, hirtelen erősödött sokat.

Most is alig látszanak a tesztcsíkok 13. ciklusnapon (meg a tegnapin) de nekem 28-32 napos ciklusaim vannak de legalább már tudom, hogy nem sokat jelent.

Egyébként nem tőlem kérdezted, de én késő délután használom, ha hazaértem a munkából és pisilni is kell.

2022. júl. 31. 21:24
 6/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Valamiért több fórumon azt olvastam hogy az LH tesztet este jobb csinálni. Nekem az applikációm szerint 5 napom van addig, de a tüneteket is figyelem. 3 naponta jó ha tesztelek? vagy csináljam naponta?
2022. júl. 31. 21:29
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen naponta
2022. júl. 31. 21:34
 8/24 anonim ***** válasza:

Ha kezdő vagy benne akkor érdemes reggel egyet meg késő délután is csinálni. Kb ciklushosszodból kivonsz 17 napot és kezdheted. Ha már biztosan fogod tudni, hogy neked hány napos a luteálisod, akkor lehet elég lesz csak 15 napot kivonni. Ugye a luteális szakasz lehet 12-16 nap, de ez egyénenként fix. Ezt kiderítheted az első megfigyelt ciklusban.

Amikor pozi lesz az lh teszt, akkor 24 órán belül van ovu. Ez átlagosan másnap hajnal, szóval ezért kell pozi tesztes napon együtt lenni. Utána már csökken az esély. Pozi tesztes nap után a negatív teszt nagyon látványos lesz, míg pozi tesztig lesz amikor fokozatosan erősödik, addig negátív irányba hirtelen működik. De olyan is van, ahogy írják, hogy hirtelen lesz pozi, tehát nem látsz majd nagyon erősödést. Ezért kell minden nap tesztelni ovuig.

Lehet elsőre nem megfelelően érzékeny tesztet vettél, szóval lehet ez miatt nem lesz egyértelmű pozi teszted. Nem kell aggódni legközelrbb mást veszel. Pl nekem a 25-ös soha nem lett pozi, erősödött majd hirtelen halványult... a 15-ös meg 5 napig pozinak látszott.... 20-as mutatta szépen, sajnos jell pár ciklus amíg kitalálja az ember. Érdemes egyszerre két féle tesztet nézni ugyan abból a mintából, és ugyan anyagilag nem, de itőt spórol az ember, mert egy ciklus alatt kiderül melyik teszt a megfelelő.

Egyébként én szeretem használni, mert ha van pozi tesztem akkor fixen tudom, hogy melyik napon jön a mensi 1 nap eltérés lehet max, mert ugye nem mindig reggel lesz ovu lehet neéha este is :) és akkor kicsit csúszik, de egy napnál soha nem többet.

Remélem én is tudtam hasznos infóval szolgálni. Sok sikert!

2022. júl. 31. 21:38
 9/24 A kérdező kommentje:
Nekem a DM-es 4 darabos LH tesztem van most, sajnos csak ez az egyféle volt mikor vettem. Érdemes webshopról rendelnem többet?
2022. júl. 31. 21:43
 10/24 anonim ***** válasza:
Nekem tegnap elég halvány volt, gondoltam ma erősebb lesz,kb holnap meg pozitív. De nem így lett, ma erősebb volt a csík, mint a kontroll csík :)
2022. júl. 31. 22:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!