Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tervezési fázisban szülőknek...

Tervezési fázisban szülőknek elmondani furcsa lenne?

Figyelt kérdés
Babát szeretnénk és a kérdésem az lenne, volt olyan, aki már a tervezési fázisban beszélgetett erről a szülőkkel? Jó a kapcsolatunk és mind szeretnének már unokát, gondoltam, meg lehetne őket nyugtatni, hogy lesz.

2022. júl. 20. 18:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%

Annak idején elkövettem azt a hibát, hogy igaz nem szülőket, de beavattam olyan csajt, akit nem kellett volna.

Nem volt kellemes, mikor kb. a 9. sikertelen hónap után kajánul megkérdezte egy tucat ember előtt hangosan tőlem: "Na, még mindig nem jött össze nektek a gyerek?"

Az időzítése annak szólt, hogy ő előtte 1 hónappal kitalálta, hogy gyereket akar friss kapcsolatába, és már ekkor tudta, hogy sikerült: terhes. Az orrom alá akarta dörgölni, hogy így kell ezt csinálni.

2022. júl. 20. 19:15
 12/16 anonim ***** válasza:
48%
A közelebbi munkatársaim, főnökeim is tudják, hogy tervezzük. Nincs mit titkolni, bedolgoztam magam, kirakni nem fognak, viszont így már a pozitív tesztnél fogom tudni jeletni, hogy visszaveszek a tempóból. (már most se hagynak akkora lendülettel dolgozni)
2022. júl. 20. 20:18
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi szándékosan nem szóltunk, főleg anyósom miatt. Előtte évben a sógornőmékről tudták, hogy elkezdtek próbálkozni (kellett egy műtét közben, így sajnos megtudták). Szerencsétlen sógornőmet utána minden hónapban azzal faggatták, hogy na összejött-e.... Mivel beletelt majdnem egy évben, már a végén azt hazudta inkább, hogy most mégsem próbálkoznak, csak jövőre.

Unokatesóm tavaly bejelentette, hogy esküvő után azonnal kezdenek próbálkozni. Hát azóta 14 hónap telt el :/ problémák adódtak. Szerintem ők is megbánták, hogy így bereklámozták.

Ebből a tapasztalatból kiindulva mi inkább nem szóltunk senkinek. A genetikai 12. hetes vizsgálatot megvártuk a bejelentéssel.

2022. júl. 20. 20:23
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy nem mondanám el!

Nem is mondtuk, szerencsére...

Nekünk ugyanis évekig nem jött össze.

Akkor már érdeklődött a szűk család, hogy tervben van-e. (Benne is voltunk már a korban, meg évekkel az esküvő után kérdezték.) Annyit mondtunk, hogy úgy néz ki nem lehet természetes úton. Többet nem hozták fel.

18 hetes terhes voltam, amikor bejelentettük hogy úton a baba. Addig az orvosaimon kívül (nőgyógyász, háziorvos) senki nem is sejtette. Egyébként spontán fogant végül, kezelések nélkül, csak 4 év próbálkozás után.

Szörnyű lett volna, ha ezalatt az idő alatt faggatnak, így is nehéz volt benne lenni.

2022. júl. 20. 21:02
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat és mindenkinek, akinek lett azóta, gratulálok.

Nyilván így godoltam, hogyha szóba jön, elmondjuk hogy szeretnénk idővel. Nem úgy hogy “na minden este megy a próbálkozás”...

2022. júl. 24. 16:46
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Én végül anyunak sem mondtam, pedig évek óta nyaggatott és 1x akkor is kérdezte, mikor már arra vártam, hogy tesztet csináljak, kb 2 hós terhesen mondtam el neki.
2022. júl. 25. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!