Akik most terveznek/terveztek gyermekvállalást, hogy érintenek a változások körülöttünk? (rezsi, háború, közelgő gazdasági recesszió)
Amikor elkezdtük a lombikot, már több mint másfél éve itt volt a covid az életünkben. Mikor az első lombik lefutott (sikertelenül), jött a háború Ukrajnában.
Nem mondom, hogy nem gondolkodtam el rajta, sőt, volt olyan beavatott ismerős, aki úgymond célzott is rá, biztos jó ötlet-e folytatni a lombikozást.
Nekem pont ez a kívülről jött felvetés segített tisztán látni: nem, nem fogok mindig valami kifogást keresni, a csodára várni. Évekig passzívan elviseltem a meddőségem, látszólag lemondtam a gyerekről már, aztán mégis észbekaptam. És ezt az új lángot nem hagytam kialudni mások fülembe duruzsolt félelmei miatt.
Most 9 hetes vagyok, és perpillanat nem érdekel más, minthogy betöltsük rendben a 12. hetet, a magzat egészséges legyen a genetikai vizsgálaton, aztán haladunk tovább...
Követem a híreket, de azokon nem vagyok hajlandó szorongani.
Ha akartunk volna harmadikat, most valószínűleg meggondolnám magam. Nem tudjuk azt se, mi lesz holnap, eddig is érezhetően hónapról hónapra kevesebbet ért a pénz, de engem múlt héten a katával is seggre ültettek, majd másnap a rezsiemeléssel is. Eddig jól éltünk, most majd nem fogunk annyira, így miből vállalnék harmadikat? Örülök, ha a meglévő kettőnek meg tudom még adni, amit kell, de ki tudja, ezt is még meddig, itt napról napra lehetetlenítenek el embereket. Elkezdtük tervezni, hogy 2-3 éven belül mi is elmegyünk az országból, épp elég nehéz lesz ez 2 gyerekkel is.
Viszont ha nem lenne még gyerekem, akkor valószínűleg erősebb lenne a vágyam, hogy legyen, mint a bizonytalanságtól való félelmem.
Nem akarok a férjemmel együtt 50+-osan keseregni, hogy mekkora hülye voltam, hogy a rohadék REZSI miatt nem válltunk gyereket, amikor nagyon szeretnénk mind a ketten.
Nem fogunk tönkremenni a rezsibe, még ha nem is esik jól az emelés. Lehet máson is spórolni, pl semmi baja nem lesz a gyereknek, ha nem a Brendonban veszem a gyerekruhát, hanem a Hádában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!