Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért érzek így? Első sikertel...

Miért érzek így? Első sikertelen hónap.

Figyelt kérdés
Ésszel felfogom, hogy 1. hónap sikertelenség után gáz, hogy így szomorkodom, más nő évekig próbálkozik, mire sikerül. De mégis olyan szomorú voltam, amikor megjött a mensim. Minden tünet terhességre utalt, de mégsem. Férjem előtt nem merem mutatni, mert vicc, hogy már az első hónap után igy kivagyok .....szétcsúsztam érzelmileg, biztosan a hormonok miatt.

2022. júl. 19. 14:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%
most megtanultad hogy az első terhes tünet kimaradt mensi és a pozitív teszt. minden más pms vagy a képzelet szüleménye
2022. júl. 19. 14:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Hogyhogy miért érzel így?

Nyilván a többség így érez, hiába tudja mindenki, hogy pár hónapnyi sikertelenség normális, annyi meddő és lombikos van, annyira ismerte jelenség a meddőség, hogy mindenki tart kicsit tőle, ha meg nem jön össze elsőre, felerősödik ez a félelem, hogy mi van, ha azért, mert te is pont meddő vagy.

2022. júl. 19. 14:56
 3/19 anonim ***** válasza:
47%

Ha már most így érzed mi lesz veled pl a 7. hónap után?

Egy egészséges pár esetében havonta 20% az esély….

Ne agyald túl, ez a görcsösség nem hogy segíteni nem fog, de hamarabb összejönni se fog miatta…

Próbálj meg másra koncentrálni, tudom nem könnyű én most 8 hónap után jutottam el oda, hogy elengedtem, és lesz ami lesz.

Örülj neki inkább, hogy egészséges vagy és a menstruációd rendben van, tekints rá úgy, hogy így legalább tudod, hogy minden rendben van és bármikor beköszönhet a baba.

Sok sikert kívánok nektek :)

2022. júl. 19. 14:57
 4/19 anonim ***** válasza:
82%

"Örülj neki inkább, hogy egészséges vagy és a menstruációd rendben van, tekints rá úgy, hogy így legalább tudod, hogy minden rendben van és bármikor beköszönhet a baba."

?????

Azért, mert valakinek rendszeres a menstruációja, nem azt jelenti, hogy minden rendben van és bármikor jöhet a baba. 8 hónap után nektek is el kellene már menni orvoshoz, nem pánikolva, mert valóban lehet, hogy semmi nincs, de azért átlagos egészséges pároknak 6 hónap alatt összejön a baba.

2022. júl. 19. 14:59
 5/19 anonim ***** válasza:
38%
3-as vagyok, el is mentem januárba kiderült az IR, kezelve van ne aggódj, de 1 év teljesen normális 35 év felett mondják a fél évet.
2022. júl. 19. 15:01
 6/19 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem teljesen normális hogy így érzel. Szerintem mindenki kicsit csalódott mikor gyereket szeretne, de megjön. Aztán a következő hónapban megint elkezdesz reménykedni :)
2022. júl. 19. 15:06
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Megvan a rózsaszín álom és most rájöttél, hogy ez mégsem úgy megy. Én akkor kezdtem így érezni, amikor a negyedik sikertelen hónapunk volt. Mondván, hogyha 25% az esélye a teherbeesésnek, akkor statisztikailag 4 hónap alatt össze kell jönnie. Ehelyett a 13. ciklusban sikerült. Semmilyen eü problémám és eltérésem nem volt. (Uh-n, jártam többször és laborban.) Természetes úton jött össze minden külső segítség nélkül.

Ne feszülj rá, sikerülni fog. A férjeddel pedig igenis beszéld meg az érzéseid, azért vagytok ott egymásnak.

2022. júl. 19. 15:15
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ne ostromold magad, hogy ennyire kiborít a dolog. Én, mint 7 évig sikertelenül próbálkozó nő elmondanám, hogy semmi sem volt olyan frusztráló, mint az első sikertelen félév. Akkoriban én is azt gondoltam, mikor x éve próbálkozókról olvastam, hogy jó ég, hogy bírják idegileg, ha én már ennyi idő után ennyire kész vagyok?

Utólag visszanézve, nálam az első két év volt az a mindentbele frusztrált őrület. Utána jött az apátia, hosszú évekig.

Szóval igenis normális, ha az ember az elején idegesebb.

Persze neked kívánom, hogy minél hamarab sikerüljön. 🙂

2022. júl. 19. 15:17
 9/19 anonim ***** válasza:
89%

Ez ilyen, szerintem a nők 90%-a fusztrált a sikertelenségtől valamilyen szinten, és nem is értem, minden mondogatják sokan ezt a "ne feszülj rá, majd sikerül"-jellegű szöveget, mikor manapság sajnos annak is nagy esélye van, hogy márpedig nem sikerül és még évek múlva is csak a gyerekre vársz.

Nyilván senki nem lesz terhes attól, hogy ráfeszül, de látva a rengeteg lombikost, ember legyen a talpán, aki nem lesz kicsit ideges, mikor megjön.

2022. júl. 19. 15:21
 10/19 A kérdező kommentje:
Olyan kedvesek vagytok, hogy írtatok.sokat jelentenek a szavaitok, és a megértés.
2022. júl. 19. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!