Ovuláció mindig hajnalban van?
A peteérés legtöbbször hajnalban van, de lehet máskor is. És nem tart 24 órán át, hanem a petesejt életképessége, miután kibukkant 12-24 óra, tehát ennyi idő alatt kell megtermékenyülnie, ha ez nem történik meg, elhal.
Tévesen szokták azt is hangoztatni, hogy van "spontán peteérés". Ahhoz, hogy egy petesejt megérjen, több időre van szükség, ha viszont már közel van a tüszőrepedés ideje, akkor valóban megtörténhet korábban is pl. egy orgazmus hatására, vagy bármilyen hatásra, ami kicsit megbolygatja a szervezet hormonháztartását. (Ha már megvolt az ovuláció egy adott ciklusban, akkor nem fog másnap "spontán megérni egy másik".)
Szerintem sem biztos a hajnal, bármikor lehet.
Én mondjuk az első negatív tesztet vettem alapul és akkor voltunk együtt.
3. vagyok:
Az ovuteszt a tüszőérlelő hormon emelkedését mutatja ki, és onnantól kezdve, hogy az megemelkedik a szervezetben még eltelik valamennyi idő, mire valóban megreped a tüsző, és kibukkan a petesejt. (Ez lehet a 24-36 óra) Ennek pontos idejét pedig nem lehet tudni, kivéve, ha a nőt ultrahangra kötik, és folyamatosan figyelemmel kísérik...
(Ha az ovuteszt pontosan kimutatná mikor van peteérés, akkor nem bajlódnának ennyit a párok, hogy nem jön össze az a baba...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!