Kinek mi a tapasztalata fogamzásgátló szedés alatt?
38 éves vagyok, soha életemben nem szedtem fogamzásgátlót. Van 2 gyerekem, de többet nem szeretnénk már.
Azért kérdezem mindezt, mert 7 éve volt egy védekezés nélküli együttlét párommal, ami után 72 órás tablettát vettem be. Nem lettem terhes, viszont nem sokkal később nyirokcsomó rák alakult ki nálam, amit szerencsére ma már magam mögött tudhatok, de nagyon kemény időszak volt. Az orvosomtól megkerdeztem, hogy szedhetnék e, ő azt mondta, nyugodtan. Már majdnem fel is irattam egyszer, de mindig eszembe jut, hogy mi van, ha a tabletta kavart be valamit nálam akkor (olvasom, sokan írjátok, hogy megkavar nagyon, s főleg nekem, aki soha nem szedtem). Szóval igy marad az óvszer, de nyilván ez nem az igazi igy. De egyszerűen nem tudok elmenni emellett. 😔 Kérlek irjatok, hogy valakinek volt e valami, ami a fogamzásgátló tabletta mellett alakult ki betegség. Mennyire esélyes ez?
Köszönöm a válaszokat!
Megnéztem most a tv-t, 40 év vagy 3 gyerek. Illetve ha más fogamzásgátló modszerek a nő számára veszélyesek.
Hát én erre a két évre hormonmentes spirált használnék, utána elköttetés. Mondjuk nekem ismeretségi körömben a spirállal az egyetlen rossz tapasztalat az volt, hogy nem lehet tampont használni, szóval gondolom nekem ez is segít, hogy negatív tapasztalatom nincs róla még másodkézből sem.
Én igaz 30 vagyok
16 éves koromtól 25 éves koromig szedtem megállás nélkül fogamzásgátlót. Akkor terveztük a babát, abbahagytam, egyből terhes is lettem. Én imádtam. 9 évig fixen tudtam, hogy vasarnap beveszem az uccsó szemet, csütörtök délelött megjön. Fajdalommentesen, kis mennyiségben. Nekem 12 éves koromban jött meg először. 16éves koromig szenvedtem mimden hónapban. Sokszor mentőt hívtak hozzám, annyira görcsöltem, ömlött belőlem a vér. A gyógyszer sokat segített.
1x nem lettem terhes mellette.
Aztán szülés után egy másikfajtát kezdtem el szedni. Amit szoptatás mellett is lehet. Ez annyira nem nyerte el a tetszésem, mert random vérezgettem. 1 evig szedtem, majd ujra babatervezés miatt abbahagytam. Minden gond nélkül a 3.hónapban megfogant a lányunk.
Azóta ő 9 hónapos, és én ismét ezt a "rosszabbik" gyógyszert szedem. Ha abbahagyom a szoptatást (terveim szerint 3 hónapon belül), ujra a régi gyogyszerem fogom kérni.
En megbízom benne. Sosem csalódtam.
Nálunk a gumival nekem fáj. Spiráltól félek. Más opciónk nagyon nincs is.
En is elköttetném magam, mert fixen nem szeretnék mar szülni. Csak ugye nem dönthetek a testem felett.
(Szlovákiában megcsinálnák, de csak a műtét 600ezer ft felett van).
Anya 50 éves. A mai napig szedi a fogamzásgátlót, évenkénti ellenőrzéssel. Semmi baja neki sem. A 3 szülését leszámitva 18 éves kora óta szedi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!