Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 20-21 napos ciklus még normáli...

20-21 napos ciklus még normálisnak mondható?

Figyelt kérdés

Van olyan köztetek, akinek hasonló volt a ciklus hossza és lett pocaklakója?

Március óta probálkozunk és még semmi. Már nagyon várjuk a babót!

2010. szept. 20. 07:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A normális ciklus 21-35 nap közötti, ami ezen kívül esik, azzal érdemes orvoshoz fordulni. Te még pont határeset vagy. Nézel hőt vagy ovu tesztet/mikroszkópot? Az sokat segíthet! Drukkolok!
2010. szept. 20. 08:40
 2/13 A kérdező kommentje:

Nem mérek hőt, nem ovutesztelek.

Ha ebben a hónapban sem sikerül, akkor szerinted érdemes lenne elmennem orvoshoz? Én egy labor vizsgálatra gondoltam.

2010. szept. 20. 08:50
 3/13 anonim ***** válasza:

Ez az életkorodtól is függ, de szerintem még nem kell orvoshoz menni, nekem az első baba több hónap után jött össze, nem hőmérőztem, nem figyeltem hogy mikor vagyok termékeny, hanem attól kezdve, hogy elmúlt a mensim, 2 naponta együtt voltunk, együttlét után min. 15-20 percig fekve maradtam, és igyekeztem nem görcsölni rajta, inkább úgy álltam hozzá, hogy most aztán szabad a szex :) Türelemjáték, de ha egy év után sincs semmi, akkor esetleg már érdemes kérni egy kivizsgálást, mindkettőtöknek.

Az én ciklusaim is rövidek, 21-24 naposak, és mi is most vagyunk rajta a babatémán. :)

Sok sikert!

2010. szept. 20. 10:11
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

31 éves vagyok. Már nagyon szeretnénk babát, de már teljesen elszomorodtam, hiszen ez már a 7. hónap.

2 naponta vagyunk együtt, fekve is maradok utána és még sincs semmi.

2010. szept. 20. 10:49
 5/13 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Kicsit rövid, határeset. Ha tutira akarsz menni, akkor endokrinológusnál kezdj. Ne nőgyógyásznál!!!! Hozzá csak akkor, ha az endokrinológus rendben talált! Én biztosan nem várnám a csodát, hanem elé mennék egy rendes kivizsgálással! (Két év tapasztalattal a hátam mögött!)

2010. szept. 21. 12:54
 6/13 anonim ***** válasza:
Szia, szerintem rövid , túl rövid!! Mindenképpen kezdened kéne valamit, ciklus.hu..ha minden reggel méred a hődet, szájba, nyelv alatt..azonos időben és beírod , kapsz egy diagrammot..ha egyik nap leesik a hőd..akkor szabadult ki a petéd és már tudod is, hogy szexelni kell babaügyben..előtte nap is és aznap és utána ..ha a hő elkezd visszakúszni , emelkedni és magasabban lesz mint a ciklus első felében akkor biztos lehetsz benne, hogy van egyáltalán peteérésed..ebből a diagrammból megtudod hanyadik napon van, és számolsz onnan minimum 10-12 napot mert annyi szükséges ,hogy be tudjon ágyazódni, ha ez a 10,12 nap nincs meg mert megjön a mensid akkor rövid a luteális fázisod..tehát azért nem sikerül a baba..de ezt csak úgy tudod meg, ha nőgyógyihoz jársz hüvelyuh-ra..vagy hőmérőzől. Én a helyedben kipróbálnám a hőmérőzést..csodásan mutatja, hogy van-e pé- és mikor.
2010. szept. 23. 11:53
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Megpróbálom.
2010. szept. 23. 11:55
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért írok, hogy megnyugtassalak, mert látom, volt olyan válaszoló, aki hozzá nem értően válaszolt neked, és teljesen tévesen! Először is nyugi, nekem is hol 21 hol 24 napos a ciklusom. Ez nem rövid, teljesen normális. 33 évesen szültem meg a kisbabám, most 1 éves. 7 hónap még nem sok, majd ha 1 évig sem sikerül, akkor menj szakorvoshoz. Az általános kivizsgálást megcsináltathatod, és a párod is, mert ugye két ember kell a babához. Ne görcsölj, próbáld meg elengedni a görcsös akarást, és egyből sikerülni fog. Képzeld, mi is nagyon vágytunk rá, aktus után párnák a fenekem alá, stb...tehát megtettünk mindent.:) Nem sikerült. Aztán gondoltam egyet, és megbeszéltem a férjemmel, hogy ok, ha most nem akar jönni a baba, akkor tervezzünk utazásokat. Így is lett, már tökre örültem, hogy milyen klassz helyekre utazunk, és persze úgy fogtam fel, hogy gyerek mellett úgysem lehet, és a következő hónapban nem jött meg.:) Neked is hasonló örömöt kívánok! Ja, és a terhes vitamint elkezdheted azért szedni, az csak jót tesz.;)
2010. szept. 23. 14:15
 9/13 anonim ***** válasza:
Ácsi! Nem vagyok hozzá nem értő!! Nagyon nem, de gondolkodj már el, ha rövid a luteális fázis akkor mi van?? Épp ezért javasoltam neki, hogy mérje a hőjét, vezesse a diagramot és sok minden kiderül belőle..mert mi van akkor ha a 15.nap van csak pé-je..elég szerinted az öt -hat nap utána..? Nem!! De az is lehet ,hogy már a 10.nap péje van..akkor elég!! Ezért előbb ki kéne derítenie valahogy, vagy hőmérőzéssel és ha ok akkor megnyugszik, ha pedig nem ok akkor orvoshoz fordul..én ezzel küzdöttem évekig, 20 napos ciklusaim voltak, volt pém is..de csak a 16.napon..és orvosi segítségre volt szükségem..azóta rendben van minden normál lett a ciklusom azaz 28 napos, és szültem is egy gyermeket, tehát nem hinném, hogy téves infókat írtam volna le.
2010. szept. 23. 14:24
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mind kettőtök válaszát!

Kedves első: Köszönöm a bíztatást, nagyon jól esett. Nektek hány hónap után sikerült a babó?

Kedve második: A következő ciklusomba majd mérem a hőmet, most már nem érdemes elkezdenem, mert a hétvégére nagyon nem várom.

2010. szept. 24. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!