Hogy is van ez? Az osztrogen vagy a progreszteron vastagitja jelentosen a nyalkahartyat?
Sajnos nem tudom de ha bemásolod ezt a kérdést az egészség/nők egészsége kategóriába ott vannak néha dokik - orvostan hallgatók hátha ők tudják a választ.
Remélem megoldódik a gond és lesz babád!
Nekem az orvosom méhpempőt és szójalecitint javasolt a nyh vastagítására. A szójalecitin fitoösztrogén. VitaCaps méhpempő kapszulát szedek.
(Más orvosok E vitamint ajánlanak vastagításra.)
Kedves utolso!
Es azt a szojalecitint hogyan szeded? csak a ciklus elso feleben vagy ovu utan is? Es segitett?
Azért választottam a VitaCaps méhpempő kapszulát, mert tartalmaz szójalecitint. (sok méhpempős kérdés van itt, szójalecitinesről nem tudok, illetve googlizz rá) Külön, más formában nem szedem.
Ebből napi egyet eszem, bár kettő a javalt, de én csak 45 kiló vagyok, és az a tapasztalatom, hogy sok gyógyszer túl nagy dózis nekem. (Elevitből is csak felet szedek, mert ha napi egyet eszem rosszul vagyok tőle, remegek az éhségtől, sok nekem az a B vitamin)
Illetve azt olvastam, hogy a fitoösztrogénekkel és a méhpempővel csínján kell bánni, mert miómát okozhatnak. Natúr méhpempőt irtó pici adagokban kell szedni. Rákérdeztem erre az orvosomnál, íme a válasza: "Mivel általában a méh nyálkahártyájára jól ható ösztrogén szerű anyagok a méh egyéb szöveteire is hatnak, nem kizárható, hogy esetleg a myomát is növeszthetik, de erről látványos tapasztalatom eddig nem volt. Néhány hónapos kezelés nem hiszem, hogy sorsot befolyásoló változásokat képes előidézni."
Ebben a ciklusban a 7. és 9. napon tudtam csak uh-ra menni. A 7. napon 4, a 9.-en 6mm volt a nyh.
Egy ideig ittam FLP Natur Aloe Gélt, akkor 11mm is volt pé utáni időszakban. Erre ugyan a dokim azt mondta, hogy személyes tapasztalat híján nem tudja sem megerősíteni, sem megcáfolni a hatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!