4 nap múlva esedékes a menzeszem, ma nem vigyáztunk ha sikeres volt a dolog akkor már várható, hogy ez a menzesz is kimaradhat vagy csak a következő hónapi?
Nagyon minimális esélye van, hogy 4 nappal a várható menstruáció előtt sikeres legyen a fogantatás, és az is inkább akkor, ha valójában nem 4, hanem inkább 14 nap múlva várható az a bizonyos vérzés.
Ha netalán sikeres lenne, akkor viszont kimaradna. Tegyük fel, hogy pont ma egyből betalált az aktus, ehhez képest pont ~4 nap múlva érne a szedercsíra a méhbe beágyazódni. Ha a méhfal leválik, akkor viszi magával a megtermékenyült petesejtet is, az az egy heti vérzés nem fog kímélni semmit. Így nézve, bár a mai aktus sikerrel járt, maga a hónap megy a kukába, hiszen megjött és nem lettél terhes. Ha nem válik le, akkor sem túl ideális a beágyazódáshoz, ilyen közel a vérzéshez már vastag és öreg a nyálkahártya, de tegyük fel, hogy megtapad és a hormonjaid már egyből reagálnak is az egészre, megakadályozva a leválást. Ebben az esetben már értelemszerűen nincs vérzés. De ez utóbbi eset erősen hipotetikus, hiszen a terhességi hormonok a beágyazódást követően kezdenek el termelődni, ami pedig több, mint 4 napig tart, és nem is lenne egyből olyan nagy mennyiség, ami a vérzést, és így a nyálkahártya leválását megakadályozná.
Bár eleve az egész helyzet hipotetikus, mert annak az esélye, hogy 4 nappal a várható menstruáció előtt pont legyen egy érett petesejted a petevezetékben, készen várva a spermiumokat igencsak elenyésző, mondhatni a nullával egyenlő.
5-ös! Azert rgyáltalán nem lehetetlen vannak nők akik olyabkor lettek terhesek sőt
olyan is akinek rendszeresen akkor van peteerèsük! Szerintem olyan sincs hogy "túl öreg" nyálkahartya. Az a menstruáció időpontjáig pontosan olyan állagú és állapotú amilyennek lennie kell. Amig le nem valik addig megfelelő.
Én a várható menzesz körül lettem terhes, sőt igazából egy hetes késésnèl és az akkor másfél hónapja fennallo (baromi vastag 23 m) nyalkahartyába ágyazodott be minden gond nélkül. Simán lehet hogy a nemvárt napján egy osztodó sejtcsomo mèg lebeg a méh felé! És a szervezet ezt is érzékeli csodalatos modon, hiszen nem indul meg a vérzés, gondolkodik rola, hogy a blasztocita leèrjen és beágyazódhasson.
Én is néhány nappal a menses előtt estem teherbe, és már nem is jött meg, amikor kellett volna.
Egyébként meg nem a méhfal válik le a menszesznél, hanem a méh nyálkahártyájának egy része távozik, sokszor alvadt vérdarabok kíséretében.
Érdekes lenne, ha a méhfal válna le és azt menstruálnánk ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!