Ki az aki szintén nyáron szeretne bele vágni a ( babaprojekt-be)?
Mennyi idősek vagytok?
Első baba lenne ,vagy többedik?
Miért pont akkorra tervezitek?
Vannak kétségeid? Vagy teljesen biztos ,vagy abban ,hogy jöhet a baba?
Gondoltam szívesen beszélgetek olyanokkal akik szintén nyáron szeretnènek bele vágni gyermekáldásba :)
Sziasztok! Belevágott azóta esetleg valaki? :) Nekünk ez az első próbálkozós hónapunk, elvileg jövő hét második felére "nem várom". Veletek mi újság?
A 4-es válaszoló voltam. :)
Ha gyakorlatilag nincs apjuk, csak a lóvét tolja, akkor minek még gyerek.
A gyereknek az apjával is kell napi 3-4-5 óra minőségi időt tölteni.
Azért bolondok az emberek, mert úgy nőnek fel, h ez nincs meg. Csak egy izolált anya van velük 0-24. Vagy mert menekül a csávó otthonról vagy mert úgy vállalnak gyereket, h annyit kell dolgozni mellette, h igazából nem is kéne gyerek.
12es.
Mindenképp írd meg ,hogy mi lett az eredmény :)
Mi nem álltunk meg neki.
Az az igazság ,hogy kb 1 hete kicsit elbizonytalanodtam.
13as. Miért marad egyke ha 2 éves koráig nem jön össze a baba?
Nem értem ?!
14es. Ez egy igen sarkos felfogás / nézet azt hiszem. De persze megértem ,hogy miért gondolod így.
Csak olykor sajnos nem úgy jönnek össze a dolgok ,ahogyan mi azt elterveztük.
Mert nem szeretnék nagy korkülönbséget, sem sok évig itthon lenni. Persze szeretném, hogy legyen tesója és hogy neki is olyan jó kapcsolata legyen vele, mint amilyen nekem van a testvéremmel, de amíg nem érzem készen magamat rá, addig várat magára. Valamint igen ez sem jó, hogy apuka későn ér haza, de egyenlőre ezt hozta az élet, attól még életem egyik legjobb döntése a fiam. Bízom benne könnyebb lesz. Fiam is nagyon aktív baba illetve már gyerek. Kitesz kettőt szerintem. Ezért is ódzkodom a másodiktól, mert ő nagyon igényli hogy foglalkozzak vele, illetve muszáj is odafigyelni, mert két másodpercig nem figyelek és már “rosszalkodik”. Valamint szeretném a lehető legtöbbet nyújtani neki, amit ő igényel habitusából kifolyólag. Ha lenne már akár most egy kistesó el sem tudom képzelni hogyan tudnék kétfele szakadni, persze minden megoldható csak nem mindegy milyen keretek között, illetve mennyire megy a nagyobb gyerek rovására a csöppséggel való 0-24-es foglalkozás,szoptatás stb. Mert ha a második gyerek is ilyen rossz alvó, aktív, közelséget igénylő gyerek lenne akkor felköthetném a gatyát. Na szóval egy szó mint száz bennem ezek a kételyek vannak EGYENLŐRE.
13-as vagyok
13-as. Abszolút értem a kételyeket.
Nekem 2,5 év a korkülönbség. Hát nem tudom ,hogy a nagy vagy a kis kork.a jobb.
Az eleje való igaz ,nem volt egyszerű. Mondjuk most sem 😅 Sokat vitáznak. Viszont nagyon jól eltudnak együtt játszani. Mostanában hosszabb ideig is.
Jobban összenőttek. De ehhez kellett némi idő.
A két féle szakadás mèg most sem egyszerű sajnos. De nagyon is megoldható, nem annyira vészes ,mint mikor az ember csak gondol rá ,hogy huh ez milyen iszonyat nehéz lesz. Azért annyira nem az.
Ezt csak megnyugtatáskènt írom.☺️
Én már nem tudnám elképzelni nélkülük a napjainkat. Még akkor is amikor bizony vannak negatív gondolataim..De azt hiszem ilyen mindenkinek van olykor-olykor mikor egy nagyon nehéz ,fárasztó időszak van ( nekem most mind ketten egyszerre lettek betegek. Nem aludtunk stb)
Vissza terve a kis korkülönbségre.
Nekem nagy szív fájdalmam volt ,hogy sokkal kevesebb idő és energia jutott a nagyobbik gyerekre. Most úgy 7,5 és lassan 5 a kicsi. Most érzem azt ,hogy jutna elég idő , odafigyelés ,energia a kisebbre ha jönne. Mivel a "nagyok" a gyerekek. A várandós időszak is,talán magamra is jobban tudnék figyelni ,mivel nem kell egy 2 éves apróság után rohanni. Tehát én jelenleg úgy érzem ,most ,hogy talán a nagyobb különbségnek lehet ,hogy egy piciket több az előnye. De még nyilván nincs benne tapasztalatom.
De az biztos ,hogy most már nem kell minden percben menni a többiek után.
Munka,ehhez a részhez nem tudok most még hozzá szólni. Itthon vagyok velük. Szeretek itthon lenni. Szerencsére megtehetjük.
Ez jó hosszú lett, elnézést 😅
Iszom minden szavadat. Tényleg megnyugtattál. Mindentől függetlenül érzem magamon én is, hogy napról-napra egyre nagyobb a vágy egy második gyerek után. Nem gondolnám, hogy egyke lesz a fiam, egy kis időt adok magamnak,magunknak. :)
Mi is most tervezzük elkezdeni, talán nyár végén.
Nekem sajnos előtte kellene találni jó orvosokat, mert refluxra és allergiára is szedek gyógyszert. Nálunk ez a legnagyobb kérdés, hogy azzal mi legyen, illetve valószínűleg hasimoto miatt előbb kellene megnézni a tsh szintet és utána próbálkozni.
30 évesek vagyunk.
Hát sajnos az első próbálkozós hónap nem jött össze, na de majd talán a második. :) Egyébként mi is kis korkülönbséget szeretnénk, tehát legkésőbb szeptemberig jó lenne, ha összejönne.
12-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!