Miért nem esek teherbe? többi lent
Nem esek teherbe pedig már 3-4 hónapja próbálkozunk a párommal, eddig néztem ovut de már eléggé elment a kedvem a próbálkozástól a csalódások miatt. Mitől esik valaki az első hónapban teherbe vagy esetleg első alkalomkor? Tudom, hogy 1 éven belül még normális, hogy nem esek teherbe, de mégis annyira sok időnek tűnik :( ismerősömnek azt mondta az orvosa hogy 3 hónapon belül sikerülni szokott az egészséges párok többségének:/ fiatalok vagyunk (én 24 párom 27), nem dohányzunk, nem iszunk, gyorskaja néha becsúszik de az egészségünkkel nincs más probléma hála égnek. Nagyon szeretnénk már egy picit. Egyre jobban félek, hónapról hónapra (hajlamos vagyok túlaggódni a dolgokat) Valaki, tippek? Esetleg valamilyen speckó vitamin erre a célra? (multivitamint szedek)
Tényleg nem szeretném túlaggódni a dolgot, csak amíg védekeztem évekig korábban, még akkora félelemben éltem hogy esetleg óvszer mellett is teherbe esek mert már mindent is hallani... korántsem ilyen egyszerű :D
"Számolom, hogy 14. napon van ovum kb., illetve érzem is magamon a tüneteit (nyák, mellfeszülés, hasszurka)"
Sajnos a felsorolt dolgok egyáltalán nem megbízható bizonyítékai az ovulációnak. Vegyél lh tesztet. Ez nem is jár különösebb macerával, de legalább egy hibalehetőséget segít kizárni.
Ez a férfi termékenységi teszt csak a spermaszámot vizsgálja...
Én tényleg azt ajánlanám, hogy ovutesztelj. Fiatalok vagytok, nem gondolnék komoly problémára egyikőtöknél sem, valószínűleg csak simán nem jókor vagytok együtt.
Az valóban kevés. Rendszeres ciklus mellett ami nálad adott, a 10. ciklusnaptol 20. Ciklusnapig kétnaponta érdemes együtt lenni.
Egyébként a 3-4 hónap próbálkozás is kevés még, mondanám h ne stresszelj rá, de már azt teszed. Maradhat a heti 1-2 alkalom ha nektek ez így kielégítő, de akkor ne stresszelj ha nem elsőre jön össze a baba...hanem amikor jönni akar...
Ne gorcsolj rá!
Rendszeres mensivel 6 évig vártunk a lányomra, már lemondtunk róla! Most az első védekezés mentes szexbol terhes lettem a tesoval !
Ki tudja hogy miért és hogy…
Egyébként a lányom előtt rendszeres ciklussal 4 kémiai terhességem is volt … elmentem dokihoz és kiderült hogy PCOS van a háttérben , kezelve lett a dolog, és utána is csak kb 2 évre rá sikerült !
Őszintén megmondom már rohadtul nem érdekelt a dolog, már szinte nem is akartunk gyereket , így voltunk vele nekünk ez nem jár valamiért, aztán 2018 év végén megfogant !
Szóval mondjuk mi elég szélsőséges eset vagyunk, azért en azt mondom ha mindkét fel egészséges akkor egy 12 hónapon belül sikerülne kell persze rendszeres együttlét mellett , persze mindenki azt mondja hogy két naponta együtt lenni jó , de tudjuk hogy ez nem mindig kivitelezhető , vagy épp Az embernek nincs kedve (ilyen is lehet ) ezért en azt mondom hogy 10. Ciklusnaptol két naponta mondjuk a 18. Ciklus napig !
Szóval kitartást és tényleg ne gorcsolj rá mert kikeszulsz tényleg idegileg és el fogsz jutni oda hogy már csak gyerekcsinalas céljából fogsz szexelnj , ami hidd el nem jó ! Élvezzétek egymást ! És a csoda jönni fog !
Köszi a válaszokat igen nekem is a parom munkahelye miatt nehézkes megoldani a dolgot. Az ovu tesztet kiprobalom akkor mindenkepp :)
Igen igen vannak szélsőséges esetek, valaki elsőre terhes lesz míg más évek után :/
Semmiképp ne stresszelj rá! Tudom, mondani könnyű. Nekünk 7 év után akkor jött össze, mikor "feladtuk". Abban a hónapban.
Most úgy néz ki, ismét babát várok. A szülés óta ez volt az első/egyetlen alkalom, hogy nem védekeztünk...
Ezzel nem hencegni akarok, csak azt bemutatni, hogy egy párnál is mennyire szélsőségesen tud jönni a fogantatás. 7 év és egyből. Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!