Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyon korai terhessègnèl...

Nagyon korai terhessègnèl fogkőleszedés?

Figyelt kérdés
Muszáj lenne mennem, de csak mostanra kaptam időpontot. Jövő hétre. Nagyon korai, mèg éppen hogy kimutatta a teszt.
2022. márc. 9. 13:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi köze van a fogköleszedésnek a terhességhez? Semmilyen gyógyszert nem kapsz. Nem értem a kérdést.
2022. márc. 9. 13:09
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Túlparázod.

Ne igyál alkoholt, ne cigizz, ne drogozz, ne egyél nyers dolgokat, ne menj gyógyfürdőbe és ne most akard megdönteni a női súlyemelés eddigi rekordját. Ezeken kívül kb. bármi mást ehetsz/ihatsz/csinálhatsz.

Jó, plusz még annyi, hogy paracetamolon kívül kb. minden más gyógyszer esetében konzultálj az orvosoddal. De tényleg csak ennyi.

2022. márc. 9. 13:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Annyi mindent olvasni már, hogy nem voltam benne biztos :) a dokim meg nem értem el.
2022. márc. 9. 13:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges is a terhesség 7-8. hete előtt a doki, ha nem lesz semmi komplikáció (nagyon erős görcs, vérzés) addig.

Persze, szeretik rémisztgetni a kismamákat, de próbáld mindig józan ésszel végiggondolni a dolgokat, és akkor nem lesz probléma ;-)

2022. márc. 9. 13:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Sőt

Kell is, mert a fogkő termelhet olyan bacut ami gondot okozhat.

Ez meglepett, a fogorvos mesélte.

Nem törvényszerű, de előfordul.

Terhesség alatt szedtek nekem is.. egyébként előtte nem is volt.

Terhesség és szoptatás alatt más a ph-ja a számnak és keletkezik.

Előtte 30 évig nem kellett szedni ( évente járok dokihoz)

Most meg 3 év alatt 2-szer is.

2022. márc. 9. 13:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Mmint nem a fogkő termeli, hanem azon telepszik meg meg az alatt..

Remélem így nem köt senki bele🙈

2022. márc. 9. 13:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi vegyszert nem alkalmaznak a fogkőleszedéshez, szóval nem tudom, miért lenne bajod tőle. Ajánlott is rendszeresen járni terhesség alatt (is).
2022. márc. 9. 14:04
 8/11 anonim ***** válasza:
81%
Az első trimeszterben elvileg kötelező is fogászatra menni (gyakorlatilag meg a kutya nem ellenőrzi). Nekem ott rögtön le is szedték a fogkövet.
2022. márc. 9. 14:08
 9/11 anonim ***** válasza:
82%

Nekem a fogàszati kezelesekhez annyira kicsi a fàjdalomküszöböm, hogy a fogkőleszedèshez kell èrzèstelenìtő. De ez szerintem annyira minimàlis, hogy nem art a magzatnak.

Off, de csodàlkozom, hogy rajtam kìvül senkinek nem fàj. Nekem valahogy az egèsz koponyàmat kifejezetten fàjdalmasan ràzza az ultrahang.

2022. márc. 9. 15:09
 10/11 anonim ***** válasza:
69%

9 a férjem is ilyen. Bocs, de mindig kiröhögöm. Hogy a fenébe fájhat egy fogköleszedés?

Nem árt terhesen. De majd szólj a fogásznak. Gratulál és meg fogja csinálni.

2022. márc. 9. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!