Elvileg a 32 hetes hasam túlnagy mások szerint. Nagyon rosszul esnek a megjegyzések. Ki kapott hasonlót? Túl nagy, túl kicsi es társai.
32 hetesen végülis nem hinném hogy pici hasam kéne legyen.
Anyukám hasa is orbitál volt velem, pedig ő egy full sovány csaj volt, amúgy 4000 gramm felett születtem.
Az én hasam is akkora mint anyumnak ilyen terhességi korban, habár én nem vagyok csontaovány mint ő volt mert izmos vagyok és magas.
Állandóan megkapom: ikrek? Stb... de arra nem gondolnak pl hogy ezzel megbántanak? Engem soha nem érdekelt más teste, es hogy az hogyan változik, de kiváncsi lennék hogy a beszóló idióták tudnának-e olyan testmozgásokat vegezni ennyi hetesen mint én, ugyanis én tornázok. A babám a méretei alapján hasonlóan 4000 gramm körül lesz mint én voltam. Mégis milyen legyen a hasam?
Annyira eltusják venni a kedvemet ezzel hogy biztos a gyerek ha túl nagy akkor beteg lesz meg hogy ne egyek annyit, mert attol nő blabla :D ki kapott hasonló szépségeket?
Tojd le..
Mindig lesznek akik belekötnek valamibe.
Anyukámnak kb semmi hasa nem volt. Mi voltunk 2-2.6 kg nővéremmel (9 év különbséggel) viz +placenta ennyi, 4 kg hízott és világ életében sovány volt.
Nővérem 30 kg hízott, úgy festett mint aki megevett egy tehenet és legalább 3 ikreket vár. Őt tényleg úgy képzeld el aki magára rántotta a hütőt.
Én elsőnél 12 kg híztam, ebből a javarésze víz volt, a lányom 2.2 kg volt. Akkora voltam mint egy bálna. 4 kg plusszal jöttem haza.
A másodiknál és a harmadiknál is csak 6-6 kg híztam ebből majdnem 3-3 kg voltak a gyerekek. A harmadiknál nem volt olyan nagy hasam mint az első kettőnél. Itt mondjuk megkeveslett a magzatvíz is a végére.
Ilyenkor az ember lánya érzékenyebb. Engedd el és válaszolj frappánsan. Nem kell az ilyenekkel foglalkozni, úgyis úgy vagyunk beállítva (többségünk), hogy mindenre van megjegyzésünk..."ha van rajta sapka, ha nincs".
Egy időszakban kérdezték tőlem:
- Terhes vagy?
- Nem, csak repetáztam a pörkölt nokedliböl.
Amikor terhes voltam, szülés előtt 2 héttel, egy idegen a kajáldában:
- Ne haragudj, hogy megjegyzem, de annyira torz az arcod. A hasad is, ha jól látom lent van. Biztosan pár nap és kint a kicsi.
- Igen, szerintem is, sokan mondták. (Nem, senki se mondta még...)
Sógornőm alapból duci és a 9 hónapban mondták neki:
- Nem rosszból Juliska, de meg vagy hozva!
- Nem, csak terhes vagyok.
Másik sógornőm szülés után:
- Elnézést, nem adok neked pálinkát, mert ugye terhesen nem lehet inni.
- Már szültem.
- Igen, mikor?
- 4 hónapja.
És rengeteg ilyen és ehhez hasonló történet van.
8. hónapban még a színpadon táncoltam, a doktor 5 kiló hízás után szólt, hogy azért álljak már le az evéssel, átlag hasam volt, de mindenki szerint nagy babám: 3580 g, 50 cm.
A has méretét meg sokminden befolyásolja.
Szóval szerintem vagy elengeded vagy elengeded és teszel egy vicces megjegyzést.
Kitartást és jó babavárást!
Én 28 hetesen azt kapom meg állandóan (kb. 15 hete pár naponta), hogy alig van hasam. :D Én mindig elmondom, hogy addig amíg a baba rendben, örülök, hogy így van. Mostmár azért nem tudnám letagadni, de mondjuk kabátban még mindig nem annyira egyértelmű, hogy csak bezabáltam-e, vagy kismama vagyok. :)
Engem nem zavar, a kolléganőm 2 héttel fiatalabb várandós, sokkal nagyobb a hasa, mint az enyém, ő meg azt hallgatja állandóan. :D Aki megjegyzést akar tenni, az fog találni rá okot, egyszerűen csak olyan bénán kezelik az emberek ezt a várandósság témát szerintem, nem akarnak zömében megbántani... Felesleges felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!